Accesorii

# purtare ochelari de soare #psihologi #ochelari de soare

Psihologii spun ca ochelarii de soare iti confera incredere in tine

"Cu ochelari de soare sunt Jack Nicholson. Fara ei, sunt gras si am 60 de ani", spunea actorul din "Shining".

Psihologii au ajuns la concluzia ca toti ne putem simti mai bine si mai indrazneti in momentul in care purtam ochelari de soare in special daca acestia au lentilele de culoare inchisa. Ai simtit si tu ?

Sunt cateva motive plauzibile pentru care s-a ajuns la aceasta concluzie.

Nu doar psihologii si-au indreptat atentia catre comportamentele oamenilor atunci cand poarta sau nu poarta ochelari de soare ci si Vanessa Brown (conferentiar de arta si design la Universitatea Nottingham Trent). Aceasta a efectuat un studiu pe aceasta tema care s-a concluzionat cu ideea ca ochelarii de soare ofera oamenilor eleganta, stil si cel mai important incredere de sine.

Va intrebari de ce ? Noi avem 2 motive:

1. Ochelarii de soare ascund defectele sau ceea ce numim noi defecte

Defectele vizibile mai ales la nivelul fetei sunt greu de mascat si usor de remarcat. Psihologii sunt de parere ca oamenii nu pot sa isi accepte in totalitate defectele fara a nu se simti intr-un anumit fel in legatura cu ele, astfel ca un defect la nivelul fetei, al ochilor, ar putea sa fie in orice moment un complex major pentru cineva. Astfel ca o pereche de ochelari ce mascheaza defectul reuseste sa ofera liniste. De asemenea ochelarii de soare nu trebuie sa "astupe" un defect real. Multe femei se simt mai bine purtand ochelari in momentele in care nu sunt machiate, au cearcane, sunt cu moralul la pamant si isi exprima sentimentele foarte bine prin priviri. Mascand toate acestea si stiind ca nimeni altcineva nu va mai putea observa, increderea creste tot mai mult. Cred ca toti cunoastem acest sentiment, care nu se remarca doar cu purtarea ochelarilor ci si in alte situatii, precum purtarea outfitului preferat. Atunci cand esti imbracat cum iti place si simti ca arati bine increderea ta creste, iar in sens contrar, atunci cand nu te simti atragator/atragatoare sau consideri ca tinuta ta nu este potrivita, nu poti “defila” cu aceiasi atitudine increzatoare. Cheia succesului, tine mereu la tine o pereche de ochelari de soare, si simte-te bine in orice situatie.

2. Ochelarii de soare fac fata sa arate simetrica

Un studiu lansat in anul 2008 demonstreaza ca simetria fetei este unul dintre cele mai importante repere in atractia fizica. Prima atractie intre doua persoane este inevitabil cea fizica, iar in primul rand ne uitam la fata omului pe care il cunoastem iar mai apoi la corp si celelte aspecte. Toti avem gusturi diferite dar cand vine vorba de atractia fizica nu ne putem referi la preferintele culorii ochilor, la forma nasului sau alte aspecte de genul, in mod separat. Daca toate aceste aspecte aduna-te pe chipul nostru au un look simetric, atractia este inevitabil. Daca spre exemplu ochii sunt prea apropiati sau prea departati, nasul are un defect sau orice altceva, toate acestea pot interveni negativ in simetria fetei. Cu o pereche de ochelari de soare putem remedia sau chiar acoperi aceste imperfectiuni, iar atunci cand stim ca o anumita pereche de ochelari sau un anumit model de rama ne pun celelalte trasaturi in evidenta, inevitabil senzatia de incredere in sine creste mai mult.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare