Accesorii

#accent bijuterii #Peridot # piatra renasterii si reinnoirii

Peridotul la Accent Bijuterii - piatra a renasterii si reinnoirii

Peridotul sau olivine dupa cum o numeau grecii antici, este o piatra a luminii si frumusetii, plina de energie prietenoasa si putere de vindecare, de culoarea verde uleioasa a frunzelor de maslin, considerat si "piatra indragostitilor" in epoca barocului.

Inel floricica cu peridot

Inel floricica din argint lucrat manual in combinatie cu peridot.

Set din argint cu peridot

Set format din cercei si pandantiv din argint cu peridot, piatra naturala semipretioasa fatetata. Cerceii se prind pe ureche cu tortita mobila, deschisa la spate.

Peridotul a fost considerat o piatra a anotimpului primavara inca din antichitate, fiind considerat un dar al naturii. Se spune ca Napoleon i-a adus Josephinei  in dar o bijuterie cu peridot ca simbol al dragostei si admiratiei sale nemarginite.

A fost piatra favorita a Cleopatrei, despre care s-a consemnat ca a avut ”o colectie impresionanta de smaralde” dar care erau de fapt peridot asa dupa cum s-a stabilit mai tarziu.

Zabargad este cuvantul egiptean pentru Peridot. Zabargad este insula egipteana (St John's in Marea Rosie) de unde se extrage peridotul inca din antichitate. Potrivit legendei, egiptenii credeau ca peridotul devine invizibil sub razele soarelui, de aceea lucrau in mine chiar si noaptea, atunci cand stralucirea naturala a pietrei era mai usor de vazut si de recunoscut cind era adusa la suprafata.

La fel ca egiptenii, romanii apreciau foarte mult calitatile deosebite ale peridotului pe care l-au numit si "smaraldul serilor" pentru ca acesta este vizibil noaptea, la lumina artificiala si il purtau sa ii apere de deochi, de depresie, de vraji si de ghinion.

Se spune ca aduce prosperitatea, incetineste imbatrinirea si reface armonia in toate tipurile de relatii, cu deosebire in cadrul casatoriei, facind sa scada stresul, gelozia si supararea, mai ales in relatiile de cuplu. Ca efecte tamaduitoare se spune ca vindeca tulburarile digestive si ulcerul.
Se considera ca aduce pacea si intelepciunea, triumfand asupra contradictiilor, conflictelor si agresivitatii, conferindu-le oamenilor linistea, fericirea, bunastarea si protejandu-i de influentele negative. Mesajul cristalului este ca adevarata tihna este cea din intimitatea fiintei, de acolo trebuind indepartate conflictele si neintelegerile.

Este recomandat zodiilor: Pesti, Gemeni, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator in special celor cu data de nastere in luna August, Septembrie sau Noiembrie.

Un talisman norocos al celor din zodia Balantei, peridotul nu putea sa scape atentiei nici designerilor moderni de bijuterii. Prin culoarea sa deosebita ce poate fi de la galben deschis la verde aprins, verde masliniu sau verde fistic, se potriveste perfect tinutelor din colectiile de primavara si vara.

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorita experientei de peste 22 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.

In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.

Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare