Accesorii

# simbol onix # bijuterii onix #bijuterii

Onixul, simbolul perfect al elegantei

Negrul este culoarea elegantei, a sobrietatii si a senzualitatii, indiferent cum este purtat. O bijuterie cu onix negru va asigura o nota speciala oricarei tinute, la orice ocazie si in orice moment al zilei si va atrage, cu siguranta, toate privirile, asa ca nu trebuie sa lipseasca din colectia niciunei doamne sau domnisoare.

Onixul a fost foarte popular in randul grecilor si romanilor din Antichitate. Numele pietrei provine din cuvantul de origine greaca „onyx” care inseamna unghie sau gheara. Asociat cu zeiţa frumusetii si a dragostei, se spunea ca onixul intinereste trupul, vindecand aproape toate bolile, ajuta la cresterea potentei, contribuie la acumularea de energie vitala. Este talismanul astrologilor, al profesorilor, politicienilor, fiindca stimuleaza manifestarea personalitatii, popularitatea, ajuta la indeplinirea propriului destin, echilibreaza emoţional.

Datorita proprietatilor sale, aceasta piatra semipretioasa a fost folosita inca din vremuri stravechi la confectionarea de bijuterii cu onix chiar si la impodobirea sabiilor si a armurilor.

De onix se leaga si o legenda: Se spune ca intr-o buna zi, Venus, zeita iubirii, frumusetii, sexului și fertilitatii, dormea. In acest timp un Cupidon rautacios i-a taiat unghiile, pe care le-a raspandit in departari. Unghiile taiate de Cupidon au fost transformate in piatra atunci cand au atins solul. Pentru ca aceste podoabe au apartinut unei creaturi ceresti, o zeita, ei i s-a dat viata vesnica in forma de piatra feerica de onix. Datorită acestei legende, piatra a devenit o parte importantă a mai multor culturi de-a lungul istoriei.

Cu totii stim ca negrul este simbolul elegantei. Coco Chanel chiar spunea ca negrul eclipseaza tot ce este in jur. Toate doamnele stilate au o rochie neagra, fiind esentiala în garderoba, versatila si vesnic in tendinte. Pur si simplu, cu negru nu poti gresi!

La fel de speciale sunt si bijuteriile cu onix, pe care le gasim la Accent Bijuterii intr-o gama variata. Un colier unicat din argint cu onix va scoate cu siguranta din anonimat orice tinuta, indiferent de eveniment sau de momentul zilei; inelele, cerceii si bratarile prelucrate cu grija deosebita si care exceleaza printrun design deosebit sunt un cadou perfect pentru orice femeie care stie sa aprecieze eleganta.

Povestea noastră a început acum 30 de ani, din pasiunea pentru bijuterii. De atunci și până în prezent, am clădit ceea ce astăzi este Accent Bijuterii – locul unde calitatea, frumusețea și originalitatea dau naștere unor bijuterii pline de rafinament. În prezent, fidelitatea clienților noștri dovedește faptul că după atâția ani, bijuteriile noastre încă sunt prima lor alegere. Pentru orice ținută există o bijuterie, iar pentru orice bijuterie există un moment prețios! – Accent Bijuterii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare