Accesorii

#stil #moda #accesorii #degete #maini #zapada #frig #iarna #manusa #manusi

Manusile - accesorii cu caldura

Manusile sunt indispensabile iarna. Ele ne protejeaza mainile de frig si pot in acelasi timp sa schimbe total imaginea unei tinute daca sunt asortate adecvat.

Exista o mare varietate de modele din care poti alege : lungi, scurte, din piele (lacuita),  din piele intoarsa sau din lana. Foarte important este faptul ca acestea poti fi asortate atat la geci sport, mantouri sau paltoane cat si la rochii pentru sezonul rece sau pulovere .

O pereche de manusi poate fi o pata de culoare in tinuta ta. Incearca culori precum verde, fuchsia, rosu, portocaliu, mov sau albastru, iar la tinutele de seara poti incerca si nuante de auriu sau argintiu.

Iata cateva modele de manusi din care sa te poti inspira atunci cand mergi la shopping:

Manusi roz

Aceste manusi roz se incadreaza foarte bine intr-o tinuta glamour. O haina intr-o culoare apropiata, cizme cu toc inalt, o mare, o rochie de lana si accesorizata cu aceste manusi te vor face sa arati impecabil. Modelul este recomandat chiar si in timpul sofatului pentru ca nu permit alunecarea mainilor de pe volan.

 

Manusi turcoaz

Pentru ca se poarta culorile puternice precum turcoaz, mov sau galben poti opta pentru un asemenea model. Aceste manusi se potrivesc atat unei tinute de club, cat si unei tinute casual. Daca vrei sa adopti o tinuta mai indrazneata poti asorta manusile cu o geaca rosie, datorita cusaturilor special facute intr-o alta nuanta. Nu este obligatoriu ca manusile sa se asorteaze cu pantofii sau geanta (asa cum s-ar crede), insa trebuie totusi sa fie in concordanta cu celelalte culori cuprinse in tinuta.

 

Manusi crosetate

Aceste manusi cu un aspect vesel te duc cu gandul la sarbatorile de iarna si, de ce nu, la manusile crosetate de bunica in copilarie. Sunt foarte haioase si de aceea pot fi purtate doar la tinutele casual-sport. Avantajul acestor manusi cu un singur deget este faptul ca iti permit sa te incalzesti mai bine si mai repede.

 

Manusi gri

Acest gen de manusi sunt potrivite unei tinute elegante. Designerii au introdus in colectiile lor tinute accesorizate simple din piele gri. Ei recomanda purtarea acestui model atat la tinutele elegante, cat si in cazul tinutelor glamour.

 

Manusi de lana

Intr-o excursie la munte sau pe patinoar – aceste manusi iti vor fi de mare ajutor. Materialul din care sunt confectionate - lana - iti va pastra mainile calde si iti va feri pielea de frig si degeraturi . Poarta-le cu incredere in astfel de momente. Nasturii aurii le ofera un farmec  aparte, foarte sic.

 

Manusi din  piele intoarsa

Acestea se potrivesc unor , eventual cu maneca scurta (maneca lunga a manusilor este special facuta pentru a fi lasata la vedere). Se permite purtarea acestora la paltoanele cu maneca trei sferturi.

 

Tips: Desi manusile din lac sau piele lacuita sunt la mare cautare, acestea se poarta numai seara, asa ca evitati sa mergeti la birou cu o astfel de pereche.

Manusile fara degete aduc o nota de mister tinutei tale. Daca sunt confectionate din plasa de exemplu pot completa o tinuta provocatoare.

Daca vrei o pereche de manusi pentru munte , retine ca ai nevoie de un model rezistent la zapada. Mainile trebuie mentinute uscate, pentru a nu fi afectate de degeraturi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare