Accesorii

#accent bijuterii #bijuterii #accesorii #fluorit

Fluoritul la Accent Bijuterii - piatra casei curcubeului

Fluoritul, considerat "mineralul cel mai colorat din lume", se găseşte într-o gamă largă de culori, foarte atrăgătoare ochiului prin combinaţiile sale picturale, cele mai comune fiind violet, albastru, verde, galben sau incolor.

Cercei din argint cu fluorit

Cercei din argint cu fluorit finisat caboşon. Se prind pe ureche cu tortiţe fixe închise la spate.

Set din argint cu fluorit

Set din argint format din pandantiv şi brăţară cu fluorit colorat în benzi în tonuri de galben şi verde, finisat caboşon.

Expus la lumina solară fluoritul luminează în întuneric având proprietăţi fosforescente iar dacă se expune la raze ultraviolete, va străluci fluorescent în mai multe nuanţe albastru-violet. O altă caracteristică a fluoritului este termoluminescenţa, adică emiterea de radiaţii luminoase datorită încălzirii moderate la o temperatură inferioară celei de incandescenţă.

Fluoritul este  un mineral care se topeşte cu uşurinţă, numele derivând de la cuvântul latin "fluere", însemnând "a curge" sau "flux", fiind folosit in industria metalurgică, în special la topirea oţelului, prin coborârea nivelul termic de topire al metalelor.

Potrivit legendelor populare, fluoritul a fost numit şi "Casa curcubeului" datorită gamei vaste de culori ale cristalului care de multe ori cresc amestecate sau alăturate. Pe parcursul istoriei antice fluoritul a fost sculptat în statui, artă decorativă, amulete şi talismane fiind descoperite în multe locuri din întreaga lume. Egiptenii au folosit de timpuriu fluoritul în eşantioane colorate pentru a sculpta scarabei şi multe dintre statuile lor de divinizare.

Prin  asemănarea cu ametistul, romanii credeau că dacă beau alcool din cupe de fluorit nu se vor îmbăta sau ar împiedica o persoană interesată să obţină informaţii de la cel beat. Naturalistul şi savantul roman Pliniu cel Bătrân a crezut că fluoritul este o piatră foarte preţioasă, fiind martor când împăratul Augustus a luat de la Alexandria o vază foarte valoroasă din fluorit, alte vase de fluorit fiind duse la Templul lui Jupiter.

În materie de sănătate, în secolul al XVIII-lea, a fost folosit un amestec de apă şi praf de fluorit pentru a atenua simptome ale bolilor de rinichi. Astăzi este cel mai adesea folosit pentru îmbunătăţirea şi clarificarea proceselor de gândire, fiind unul dintre puţinele cristale vindecătoare care are forma caracteristică cubului,  figura geometrică cea mai sugestivă pentru conceptul de ordine (uniformitate şi disciplină).

Este un cristal talisman pentru zodiile Peşti şi Capricorn dar şi pentru cei născuţi în zodia Taur, Rac, Leu, Balanţă.

Aşa cum denotă numele acestuia, fluoritul ne ajută să găsim "fluxul" pentru a merge cu el. Atunci când vom recunoaşte fluxul căruia i se adresează, această piatră ne va ajuta să îl ducem la îndeplinire, deşi ea tinde să deţină un scop foarte exigent şi precis. Fiind o piatră care ne ajută să spunem  adevărul, este foarte bună la aducerea ordinii în haos, mai ales în gândirea haotică şi este extraordinară în a ne ajuta la concentrare.

Reuşeşte să facă acest lucruri uimitoare aprinzând intuiţia, prin clarificarea gândurilor emoţionale în timp ce ne creşte receptivitatea, ne ajută să permitem îmbrăţişarea adevărului, un lucru care, la rândul său, va permite alungarea haosului  sau respingerea oricăror intruziuni.

Purtaţi bijuterii cu pietre de fluorit în culorile curcubeului, frumos alternante, deoarece bijuteriile din argint cu fluorit vă vor  ajuta să vă recunoaşteţi fluxul cu mai mare uşurinţă şi să vă canalizaţi energiile către obiectivele dumneavoastră.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare