Accesorii

#asortare bijuterii #bijuterii

Cum si ce bijuterii purtam in vara aceasta

Dupa cum stim, trendurile vin, pleaca si mai ales, se schimba in fiecare an. Ele nu se reinnoiesc in adevaratul sens al cuvantului, iar asta nu mai e demult un secret. Cei mai mari designeri si bijutieri, se intalnesc pentru a stabili ce se poarta in general in acel an. Asa se stabilesc colectiile toamna-iarna, primavara-vara. Moda este facuta pentru toate tipurile de oameni. In fiecare an casele de moda stabilesc trendul anului respectiv, luand in calcul atat persoanele nonconformiste, cat si cele care prefera un stil mai clasic. Asa se intampla si pentru vara lui 2015.

 

Insa, inainte sa trecem la subiectul nostru, trendul bijuteriilor in anul 2015, dorim sa mentionam cele mai importante aspecte, ce tin in special de modul de purtare al bijuteriilor. Ne simtim astfel responsabili sa mentionam niste aspecte obligatoriu de luat in calcul, indiferent de trend-uri.

Iata doar cateva dintre ele:

  • Toate accesoriile si bijuteriile depind in mare masura de tinutele pe care le purtati;
  • Nu exagerati niciodata cu accesoriile. Mai bine putine si de efect;
  • Daca vreti totusi sa purtati mai multe, aveti grija sa nu fie foarte diferite intre ele;
  • Nu purtati niciodata doua accesorii mari sau opulente. De exemplu daca aveti un colier mare, optati pentru un inel mic. Si inversul e valabil;
  • Nu acoperiti mainile cu accesorii, cum spuneam, putine si de efect;
  • Nu purtati niciodata mai mult de doua inele pe o mana (desi asta s-ar putea sa nu mai fie valabil, incepand cu 2015);
  • Tineti intotdeauna cont si de aspectul fizic. Daca sunteti o persoana inalta, alegeti un colier sau pandantiv la baza gatului. Dimpotriva, daca sunteti scunda, de preferat este sa optati pentru colierele lungi;
  • Cerceii lungi se potrivesc mai bine persoanelor cu fata rotunda, cerceii scurti, celor cu fata alungita;
  • Conteaza orice. In afara de fata, mai tineti cont si de cum este aranjat parul. Daca este prins sau scurt, mizati fara dubii pe cerceii lungi. Daca aveti parul desprins, cerceii mici se potrivesc mai bine;
  • Nu uitati, culorile accesoriilor trebuie sa se potriveasca cu cele ale tinutelor.
  • Chiar daca vreti sa fiti nonconformista, luati in calcul si evenimentele la care veti participa.

 

Punctand, asadar, niste aspecte importante ale modului in care trebuie purtate bijuteriile, voi trece la ceea ce ne intereseaza cu adevarat: care sunt trendurile verii in materie de bijuterii in anul 2015.

Aproape in fiecare an, sunt preferate culorile vii pentru perioada de vara. De aceasta data, ele sunt combinate insa si cu unele mai pale, care sa uniformizeze tot aspectul si sa marcheze contrastul. Astfel, culorile anului 2015 in ceea ce priveste bijuteriile sunt: rosu aprins si albastru turcoaz pentru tinutele clasice si crem, gri, pal, pentru cele nonconformiste.

Dar sa mentionam si cateva tipuri de bijuterii si accesorii care au stabilit moda sezonului primavara-vara in 2015.

Lanturile lungi

Se poarta lanturile lungi. Eventual colierele cu mai multe lanturi. Lanturile trebuie sa fie diferite. Se accepta fara probleme si seturile. Ele dau un aspect urban, nonconformist si foarte modern.

Bratarile cu multe impletituri

Stim. Veti spune ca erau la moda si inainte. Dar acum se poarta cele cu cat mai multe impletituri. Sunt la moda bratarile late, din 3 sau 4 impletituri. Culori vii, neaparat!

Bratarile de tip manseta

Si acestea se incadreaza la bratari largi. Sunt in stilul retro, dar pastreaza si tendinte moderne. In general, sunt preferate cele metalice, tip ornament, cu forme geometrice. Incearca-le si tu!

Cercei masivi

Bijutierii au preferat sa prezinte pentru vara lui 2015 colectii cu motive tribale, aducand in reflectoare si materiale mai putin utilizate pana acum, precum lemnul sau canepa, fara sa renunte la traditionalele metale.

Colierele din cristal

Colierele din cristale sunt de asemenea foarte apreciate pentru vara acestui an. Designerii si-au bazat pe stilul “guler”, insa nu gresiti nici daca folositi coliere cu lanturi lungi, cum am spus mai sus.

Piese unice sau seturi

Daca pana acum setul reprezenta cea mai buna alegere, atat pentru evenimente de gala, dar si pentru casual, acum puteti utiliza fara probleme si piese unice, din mai multe seturi. Tot ce conteaza e sa le scoateti in evidenta, dar sa pastrati si proportiile bunului-gust.

Dupa cum se poate observa, casele de moda si-au indreptat atentia in acest an spre opulenta si nonconformism mai ales, prin tot felul de motive geometrice, tribale, ori prin jocuri de volume.

Anul acesta designerii ne indeamna sa nu ne mai temem de opulenta, dar sa pastram in acelasi timp si proportiile.

Cel mai important este sa alegeti dintre acestea ce vi se potriveste cu adevarat. Desi moda are un cuvant important de spus, fiti voi cei care sa-l aveti pe ultimul.

Noi v-am prezentat trendul bijuteriilor in vara lui 2015. Orice ati purta insa, nu uitati sa tineti cont de regulile de asortare cu tinuta, fizionomia si propria dumneavoastra personalitate. Ce purtati va spune cu siguranta multe despre dumneavoastra. Iar prima impresie este cea vizuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare