Accesorii

#stil #moda #cumparaturi #organizare #garderoba #haine

Cum sa iti organizezi hainele

Esti innebunita dupa cumparaturi si iti place sa iti innoiesti garderoba in fiecare sezon, motiv pentru care lucrurile tale nu mai au loc in dulap? Ei bine, atunci ai nevoie de o solutie rapida si de efect care sa te scape de aceasta situatie.

Organizarea hainelor nu este tocmai cel mai simplu si amuzant lucru pe care il poti face in timpul liber, insa este un lucru necesar care te va ajuta mai ales in diminetile in care te trezesti tarziu sau in zilele in care te grabesti foarte tare si trebuie sa te imbraci mai repede decat de obicei.

Compartimentarea hainelor dupa anotimp, culoare sau textura si mentinerea lor cat mai organizata, iti va face viata mult mai usoara.

Pasul 1

Foloseste tot spatiul posibil

Daca ai mai multe haine decat incap in sifonierul tau, vezi care sunt posibilitatile de a te folosi si de spatiul care ramane liber. Spre exemplu, de obicei blatul de sub hainele agatate pe umeras ramane liber si nefolosit. Aranjeaza acolo cutii din plastic sau carton de diferite dimensiuni si depoziteaza accesoriile (cravate, curele, posete de ocazie, esarfe, palarii etc) pe care le folosesti foarte rar sau pe care le porti doar in anumite anotimpuri . Pentru a castiga mai mult spatiu, poti depozita hainele dintr-un anumit sezon in cutii pe care sa le tii intr-un alt loc, cum este debaraua de exemplu.

Pasul 2

Imparte hainele pe categorii

Scoate toate hainele care se potrivesc anotimpului in care te afli, iar pe celelalte impacheteaza-le frumos si aranjeaza-le in locurile din spate, unde ajungi mai greu. In acest fel, iti va fi mai usor sa iti alegi hainele cu care te imbraci zi de zi.

De asemenea, separa hainele sport de cele casual si de cele elegante sau pentru evenimente speciale . Nu este neparat nevoie ca fiecare categorie sa aiba compartimentul sau. Este suficient sa le pui pe umeras intr-un mod cat mai organizat: in partea stanga sunt hainele sport, in partea din mijloc sunt cele casual, pe care le imbraci zilnic, iar in partea dreapta sunt hainele de ocazie. In acest fel nu vei da la o parte umeras cu umeras pentru a gasi o anumita haina.

Lenjeria intima ar trebui sa aiba un sertar/ compartiment propriu si este recomandat, de asemenea, sa fie impartita in categorii: casual si senzual/sexy.

Aceeasi regula se plica si in cazul sosetelor/dresurilor, doar ca este preferabil sa le imparti dupa culori (albe, negre, colorate).

Pasul 3

Impatureste hainele subtiri

Nu toate hainele au nevoie de umeras, ci pot fi impaturite cu usurinta si asezate pe rafturi. De obicei articolele vestimentare pe care nu le calci cum sunt anumite tricourisi bluze, puloverele si chiar jeansii sunt cele mai potrivite pentru a fi impaturite.

Pasul 4

Ofera un loc bijuteriilor

De obicei, sifonierul este cel mai la indemana loc pentru a-ti tine bijuteriile. Gaseste un spatiu suficient de mare pentru a depozita toate cutiile in care ai bijuteriile. In acest fel iti va fi mai usor sa vezi ce set se potriveste mai bine la o anumita rochie sau tinuta.

Acum nu mai trebuie decat sa mentii aceasta organizare pentru a nu mai fi nevoita sa treci inca o data prin aceasta aranjare care iti ia destul de mult timp si care nu este chiar una foarte placuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare