Accesorii

#forma fetei #accesorii #stil

Cum sa iti alegi accesoriile in functie de forma fetei

Accesoriile pot face uneori diferenta intre o tinuta decenta si una spectaculoasa. Criteriile in functie de care alegem bijuteriile sunt esentiale, iar poate cel mai important este forma fetei.

De exemplu, daca alegem sa combinam un colier si cercei cu o tinuta simpla, alcatuita din blugi si tricou, pentru o iesire la sfarsit de saptamana, vom arata aranjate fara prea mult efort sau machiaj. Pentru a pune in valoare o tinuta de seara, trebuie sa acordam mai multa atentie bijuteriilor. Iar ca sa obtinem un efect uimitor cu ajutorul accesoriilor, trebuie sa stim sa le alegem corect in functie de forma fetei si a gatului.

Forma fetei si a gatului iti „spune” cum sa iti accesorizezi tinutele

Orice femeie alege bijuteriile dupa bunul plac, fie in functie de metalul din care sunt lucrate, fie in functie de pietrele pretioase sau semipretioase, de culoare, de forma. Sunt o multime de variabile si o multime de gusturi, insa putine stiu ca ar trebui sa tina cont si de o serie de „reguli” dictate de fizionomie.

Accesorii potrivite pentru gatul scurt

Trebuie sa eviti colierele la baza gatului si cerceii supradimensionati, care ating clavicula. Asemenea bijuterii vor crea o iluzie optica care nu te avantajeaza deloc si care te vor face sa pari „indesata”. Alege piese delicate, care sa nu incarce zona dintre barbie si umeri, pentru un efect vizual optim.

Incearca sa porti bluze cu gulere largi, iar daca ai si un bust mare, un decolteu mai adanc te va avantaja, pentru ca, vizual, va lungi gatul.

Accesorii pentru gatul lung

Colierele la baza gatului te vor flata, pur si simplu, dar daca iti place sa porti coliere lungi, opteaza pentru cele in straturi de lungimi diferite. Sfatul expertului: bluzele si puloverele pe gat iti vor veni de minune.

Cum porti corect o esarfa

Esarfele se potrivesc de minune femeilor cu gatul lung, mai ales daca sunt innodate ingenios.

Daca ai gatul scurt si vrei sa iti accesorizezi tinuta cu o esarfa, incearca sa nu o innozi prea strans si opteaza pentru una care nu iti va acoperi gatul cu totul. Pentru a crea o imagine de efect, alege o bluza un pic decoltata sau o camasa la care sa lasi deschisi cativa nasturi, iar esarfa sa fie prinsa in forma de V, alungind astfel gatul.

Cum alegi cerceii in functie de forma fetei

Alegerea cerceilor potriviti poate face diferenta in felul in care arati.

Daca ai fata rotunda, opteaza pentru cercei triunghiulari sau lungi. Pentru o fata alungita cea mai buna alegere sunt cerceii rotunzi sau cei patrati; in schimb, fata patrata va fi cel mai bine pusa in valoare de cercei rotunzi, lungi sau triunghiulari.

O fata ovala este echilibrata natural, asa ca poti opta pentru orice tip de cercei, insa este indicat sa tii cont de lungimea gatului pentru a alege lungimea ideala a acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare