Accesorii

#accesorii #brosa #bijuterii #colier #margele #bratara #hand-made #nasturi

Cum sa confectionezi bijuterii din nasturi

Nimic nu ii sta in cale unei fashioniste adevarate atunci cand isi doreste accesorii noi si originale. Nu te grabi sa dai fuga prin magazine pentru o sesiune de shopping. Foloseste-te de materiale simple si de un pic de rabdare, si realizeaza propriile tale bijuterii… din nasturi .

 

 

 

 

Metoda Nr. 1

Ai nevoie de:

  • nasturi, diverse marimi si culori
  • ata groasa, rezistenta
  • foarfeca
  • lipici

Pasul 1

Masoara lungimea atei si opreste-ti pentru lucru atat cat ai nevoie pentru lungimea finala a colierului sau bratarii plus cativa centimetri. Din ata in plus vei realiza incuietoarea. 

Pasul 2

Aplica pe capetele atei un pic de lipici si rasuceste-le intre degete, pana cand acestea se intaresc. Astfel, iti va fi mult mai usor sa introduc ata prin orificiile nasturilor.

In cazul in care aceasta metoda nu te ajuta, te poti folosi si de un ac de cusut pentru insiruirea nasturilor.

Pasul 3

Aranjeaza nasturii pe o suprafata plana, in ordinea dorita, asa cum iti imaginezi ca ai vrea sa arate colierul sau bratara .

Pasul 4

Aseaza ata in doua, iar la un capat realizeaza o bucla. Incheie bucla cu un nod; orificiul ramas va constitui o parte din sistemul de prindere al colierului/bratarii.

Pasul 5

In momentul acesta, ai doua capete de ata pe care le vei folosi la insiruirea nasturilor si la fixarea acestora.

Primul capat il vei introduce prin orificiile tuturor nasturilor, incepand pe deasupra primului nasture si continuand ca si cum ai dori sa il cosi de o camasa .

Al doilea capat il vei introduce pe dedesubtul primului nasture; vei continua apoi in acelasi mod in care ai coase un nasture de o camasa. In felul acesta, nu va exista pericolul ca nasturii sa se rasuceasca.

Pasul 6

Foloseste ultimul nasture drept a doua parte pentru incuietoarea noii tale bijuterii si... gata. Ai obtinut o bijuterie stylish folosind doar niste nasturi obisnuiti.

Metoda Nr. 2

Iata o modalitate extrem de simpla prin care poti obtine un colier sau o bratara din nasturi, cu un minim de efort. Ai nevoie doar de multi multi nasturi si de o ata rezistenta.

Insiruie nasturii, de aceasta data ca si cum ai dori sa insirui margele pe ata, introducand ata printr-un singur orificiu. Confectioneaza incuitoarea din bilute colorate. In cateva minute ai propriul tau accesoriu original.

 

Metoda Nr. 3

Daca esti dispusa sa realizezi bijuterii folosindu-te de materiale special concepute pentru astfel de activitati, atunci vei avea nevoie, pe langa nasturi, de zale si lanturi pentru bijuterii.

Se gasesc in orice magazine de specialitate, cum ar fi margeluta.ro, lucille.ro,mariashop.ro, accesoriiargint.ro etc.

Procedeul este simplu. Cu ajutorul zalelor, atasezi de lantul ales, care reprezinta si baza bratarii/colierului, tot felul de nasturei, in orice ordine doresti.

Prin aceeasi metoda poti confectioa foarte usor brose sau cercei. Important este sa iti folosesti creativitatea si sa investesti un pic de timp.

Citeste si:

Sursa foto : brandarling.com, creativekismet.com, flickr.com, funkytrend.com, thisyearsdozzen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare