Accesorii

# marime inel #inel #bijuterii

Cum sa alegi marimea corecta a inelului atunci cand il cumperi online

Atunci cand comanzi inele de pe internet cea mai des intalnita intrebare este - ce marime de inel mi se potriveste?

 

Un inel de argint care sa poata fi purtat intr-o stare deplina de confort zi de zi ar trebui sa se situeze intre „suficient de fix pentru a nu aluneca de pe deget” si „suficient de larg pentru a trece peste articulatia degetului”. 

Atunci cand doresti sa achizitionezi online, poate fi dificil sa alegi inelul conform acestor criterii, avand in vedere ca este imposibil sa-l probezi, insa nu te descuraja! Pentru a te putea bucura de achizitia facuta si pentru a evita situatia unei nepotriviri de marime, noi ti-am propus cateva modalitati simple de a afla ce marime ti se potriveste.

1. Masurarea diametrului unui inel existent

Diametrul inelului se afla simplu, masurand cu rigla sau cu un centimetru interiorul monturii unui alt inel pe care obisnuiesti sa-l porti pe acel deget. Foarte important, masuratoarea trebuie facuta in interiorul monturii.

Rezultatul in milimetri poate fi gasit in tabelul de mai jos.

In plus, o alta varianta este sa inmultesti diametrul cu 3,14 – rezultatul obtinut se aproximeaza. Ex: Ai masurat cu rigla diametrul inelului pe interior si ai stabilit 18 mm: 18 mm x 3,14 = 56,52, ai nevoie de marimea 57.

2. Masurarea circumferintei degetului

O alta modalitate este aflarea circumferintei, folosind o bucata de ata, hartie, material sau un centimetru de croitorie pe care sa il poti infasura in jurul degetului. Marcheaza punctul unde se intersecteaza si apoi masoară aceasta portiune. Rezultatul reprezinta circumferinta degetului masurat.

Daca ai articulatiile degetelor mai groase ar trebui sa tii minte ca inelul trebuie sa treaca si de acestea. Asadar, in cazul acesta este recomandat sa masori circumferinta degetului in cel mai gros punct al sau.

Ca tips and tricks pentru masurare iti recomandam sa o faci de cel putin doua sau trei ori. O masuratoare corecta te poate scuti de timp pierdut si costuri suplimentare generate de o eventuala modificare a inelului sau returnare a acestuia. De asemenea, este recomandat sa faci masuratoarea la finalul unei zile, cand degetele sunt de obicei usor umflate, datorita efortului de peste zi. Daca masuratoarea se pozitioneaza intre doua valori (marimi) alege tot timpul marimea mai mare.

Pe langa marimea inelului, un alt aspect de care trebuie sa tii cont este forma degetelor. Mai precis, in cazul in care ai degetele mai groase, ti se potrivesc inelele cu forma alungita, precum si cele in unghiuri. Daca ai degetele subtiri si inguste, inelele late sunt cele care te avantajeaza. Poti opta cu incredere pentru modele cu piatra mica. Pe de alta parte, in cazul in care articulatiile degetelor sunt proeminente, este indicat sa te orientezi catre inele cu piatra mare.

De asemenea, daca porti inele pe alt deget in afara de cel inelar trebuie sa stii cum sa le alegi corect, astfel incat altii sa iti admire gustul delicat:

  • Pentru degetul mic alege modele de inele inguste, simple, fara pietre;
  • Degetul mijlociu este cel mai potrivit pentru purtarea unui inel masiv, cu o piatra de mari dimensiuni. Tot pe degetul mijlociu este indicat sa porti si inelele personalizate;
  • Pe degetul aratator se vor potrivi de minune inelele subtiri, eventual accesorizate cu diverse reprezentari geometrice;

In magazinul online Pami.ro gasesti o gama variata de inele pentru femei, cu care iti poti accesoriza orice tinuta. Incepand de la inele sofisticate, elegante, cu cristale sau placate cu aur pana la inele casual, de argint, feminine, de mare impact.

Surse foto: pami.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare