Accesorii

#pelerine costume #palarii de vrajitoare #downcycling #costume de halloween

Cum pot fi refolosite costumele de Halloween in garderoba ta

In prezent, tot mai multe persoane sunt interesate de conceptul "downcycling", asa-zisa reutilizare/reciclare a lucrurilor inutile sau care devin banale. Astfel, se gasesc din ce in ce mai multe tutoriale care iti arata ce poti face dintr-o sticla de plastic pana la ce poti face cu un tricou uzat si demodat.

In aceeasi masura si sub acelasi concept, costumele de Halloween, costumele de carnaval sau festival la care ai participat pot fi reinventate si integrate din nou, in garderoba ta sau in spatiul in care locuiesti. Pentru ca acestea, de cele mai multe ori, sunt purtate o singura data, ne-am gandit ca aceste idei te vor ajuta sa le readuci la viata, intr-un mod fresh si original.

1. Palariile de vrajitoare, suport de umbrele

O palarie de vrajitoare sau un coif de la orice alt costum poate fi folosit drept spatiu de depozitare a umbrelelor sau a periile de par. Construieste un suport cilindric din lemn  sau metal, fara a adauga pereti. Pozitioneaza palaria in acest suport si, voila, ai un obiect de decor foarte original si cool.

2. Pelerinele de la costumul Zorro sau Harry Potter, esarfe supradimensionale

Misterioasele pelerine de Zorro pot fi cu mare usurinta redate in cateva obiecte chiar utile atat in garderoba ta, cat si in camera ta. Dintr-o pelerina, poti obtine o esarfa supradimensionala, un poncho sau chiar o vesta. Cu un foarfec, un ac si ata o poti transforma intr-o piesa vestimentara la moda. De asemenea, daca moda nu te pasioneaza, poti integra pelerina in decorul camerei si o poti utiliza drept perdelute sau fata de masa. Cu putina imaginatie, vei avea rezultate cool.

3. Urechile de ursulet sau pisica, accesorii cool

Anul acesta, au fost in voga coronitele cu urechiuse de animale. Accesoriile simpatice au fost purtate atat de copii, cat si de adulti, si integrate foarte bine in diverse tinute vestimentare de zi cu zi. Ce ai spune daca ai folosi si urechiusele de la costumele de Halloween si puse in tinuta de maine sau poimaine? Foloseste-te de o coronita si un adeziv rezistent. Fura urechile de la costumul vechi si pune-le de coronita. Acum tinuta ta va arata mai cool.

4. Costumele de printesa, rochii de gala

Ei bine, costumul de printesa pentru festival sau Halloween a fost o adevarata aparitie si a strans multe aprecieri. Tu te-ai simtit bine purtandu-l, iar el inca zace in dulap in speranta ca il mai poti purta, inca odata. Ce ar fi sa il integrezi in tinutele tale? Anul acesta au fost la moda rochiile voluminoase si lungi, purtate chiar in timpul zilei. Ce ar fi sa ii dai alta forma si sa porti alaturi de o pereche de sandale sau chiar bocanci. Vei avea un aer cool si foarte la moda. Daca nu merg in tinutele casual, le poti folosi drep rochii de petrecere.

5. Costumele ktich, obiecte de decor in casa

Foarte multe costume sunt facute din materiale colorate, saten, strasuri, nasturi si alte mici artefacte. Strange-le pe toate care ti se par interesante si foloseste-le in decorarea ramelor foto, pernelor decorative, vazelor cu flori, cutiilor pentru bijuterii etc.

Cine spune ca nu poti refolosi obiectele inutile si cu atat mai mult costumele de Halloween care te-au costat destul de mult? Lasa-te inspirata de ideile de mai sus si incepe procesul de re-creatie.

Sursa foto: https://www.valuevillage.com/halloween

                                                                                                                                                                                  Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului