Accesorii

#bijuterii turcoaz #turcoaz #bijuterii

Cum intretii bijuteriile cu turcoaz

Turcoazul, piatra pacii si a razboiului, a fericirii si a vietii, este una dintre cele mai vechi pietre semipretioase folosite ca bijuterii in toata istoria umanitatii. Cunoscuta si sub denumirea de peruzea, a cucerit, de milenii intregi oamenii cu nuantele sale de la bleu-ciel la albastru verzui, cu insertii albe, negre sau maro. Bijuterii cu turcoaz au purtat si oameni obisnuiti, dar si regi, samani, razboinici sau superstaruri.

Cu un aspect rasinos, cerat, poros, aceasta piatra poate capata luciu si netezime prin prelucrare si arata fabulos in combinatie cu argintul, fie ca vorbim despre inele, bratari, coliere sau pandantive cu turcoaz.

Turcoazul este o piatra usoara, calda, cu duritate scazuta si, prin urmare, este destul de pretentioasa cand vine vorba de intretinere.

O bijuterie cu turcoaz, pe cat este de frumoasa, pe atat de rapid se poate deteriora, daca nu este ingrijita corespunzator. Piatra se zgarie usor, culoarea isi poate pierde din intensitate fie din cauza expunerii prelungite la lumina, fie cand se afla prea mult timp in contact cu pielea (ea absoarbe substantele emanate de corp).

Tot pentru a nu-i fi afectat aspectul, turcoazul trebuie ferit de apa clocotita, de clor, detergenti sau de schimbari bruste de temperatura.

Pentru curatare si intretinere, turcoazele se scufunda in alcool. Acest procedeu va reda pietrei culoarea intensa si luciul. Pentru purificare si incarcare energetica, se foloseste lumina lunii pline.

Apa rece va curata turcoazul atat fizic, cat si energetic.

Turcoazul poarta cu sine o multime de legende. Persanii considerau ca aceasta piatra s-a format prin transformarea oaselor celor care au murit din dragoste; aztecii erau convinsi ca peruzeaua s-a format din lacrimile zeilor si venerau aceasta piatra ca fiind aducatoare de noroc, putere si protectie, la fel ca incasii, egiptenii, persanii si chinezii.

In India si Tibet, turcoazul este piatra nationala si este considerat un talisman aducator de noroc, longevitate si care alunga raul; tibetanii il foloseau ca moneda de schimb si il considerau la fel de valoros ca aurul.

Beneficiile turcoazului pentru persoanele care il poarta

Turcoazul este considerat piatra protectoare a nativilor din Taur, Rac, Leu, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. Atrage banii, norocul, prietenia, sanatatea, protectia, curajul si vindecarea; apara in fata pericolelor, a accidentelor si violentei, tine la distanta energiile negative, este un talisman pentru calatori, fereste de boala; stimuleaza creativitatea, comunicarea, eficacitatea, capacitatea de organizare.

Despre turcoaz se spune ca isi schimba culoarea atunci cand proprietarul sau este in pericol sau este tinta unor intentii rele, pentru a-l avertiza asupra invidiei si rautatii celor din jurul lor. Poate prevesti moartea, prin spargere, boala sau infidelitatea.

Cristaloterapie cu turcoaze

Despre peruzea se spune ca are proprietati terapeutice, stimuland capacitatea corpului de a se vindeca.

Este un bun detoxifiant pentru cei care vor sa renunte la alcool, medicamente; ajuta la eliminarea toxinelor si a radiatiilor. Are efect antiinflamator si regleaza tensiunea arteriala, fiind extrem de benefic pentru sistemul circulator, muscular, pentru sistemul imunitar, respirator, pentru ochi, nas, stomac, dar si pentru aparatul reproducator feminin.

La Accent Bijuterii va asteptam cu bijuterii unicat si va indemnam sa alegeti in functie de preferintele personale si de intreaga putere a intuitiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare