Accesorii

#alegere ochelari de soare #pereche ochelari de soare #ochelari de soare

Cum alegi o pereche de ochelari de soare care sa ti se potriveasca. La ce trebuie sa fii atent ca sa alegi unii perfecti pentru tine

Ochelari de soare, asta cauta toata lumea odata cu debutul estival. Sa cumperi insa perechea de ochelari de soare potrivita pentru tine poate fi o adevarata provocare. Pentru a opta pentru cei mai buni, este foarte important sa tii cont de anumite aspecte si criterii, astfel incat sa fii sigura ca ochelarii de soare pe care ii cumperi ti se potrivesc perfect.

 

Inainte de toate, trebuie sa te gandesti la utilitatea lor. Inca de la inceputul verii, exista numeroase promotii ochelari de soare, asa ca ai la indemana foarte multe optiuni, pentru a cumpara ochelari de soare ieftini sau la un pret accesibil.

Exista mai multe tipuri de ochelari de soare, de aceea trebuie sa te hotarasti daca ii vrei pentru uz general sau doresti unii pentru ceva specific, precum schiat sau pentru conducerea masinii. Gandeste-te foarte bine la acest aspect si pentru ce urmeaza sa ii folosesti: vrei ochelari de soare pe pe care sa il poti folosi pe tot parcursul anului? Locuiesti intr-o zona insorita sau petreci mult timp la soare? Toate acestea ne ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de selectarea modelelor.

Ochelari de soare polarizati

Odata ce utilizarea pe care urmeaza sa le-o dam este clara, trebuie sa ne gandim si la categoria de filtrare corespunzatoare. Lentilele de categoria 0 sunt aproape incolore, iar 4 sunt lentie foarte intunecate. In general, cea mai buna optiune sunt ochelarii de soare care sa aiba categoria cuprinsa intre 2 si 3. Retine: o categorie superioara inseamna un obiectiv mai intunecat, nu neaparat o protectie mai mare. De asemenea, nu uita ca filtrele pot impune anumite restrictii.  De exemplu, filtrele de categorie 4 sunt prea intunecate pentru a conduce si, prin urmare, nu este permis sa circulati cu ochelari din aceasta categorie.

Totodata, trebuie sa retii ca nu toate ramele de ochelari de soare sunt reglabile. Datorita formei, dimensiunii, geometriei, montajului etc ... exista unele modele ale caror lentile nu pot fi inlocuite cu alte lentile cu prescriptie medicala.

Atunci cand iti achizitionezi o pereche de ochelari de soare trebuie sa fii atenti sa fie ochelari de soare polarizati. Acest tip de obiectiv, datorita constructiei sale, ofera un contrast si o definitie mai bune si un confort mai mare, deoarece elimina lumina reflectata si previne orbirea.

Un alt tip de obiectiv deosebit de practic este obiectivul fotocromatic. Acest tip de lentile se intuneca atunci cand sunt expuse la soare si se lumineaza atunci cand sunt la umbra. Culoarea obiectivului se ajusteaza automat la lumina pe care o detecteaza; astfel, ochelarii de soare vor avea intotdeauna culoarea potrivita. Este optiunea ideala daca intentionezi sa folosesti ochelarii de soare pe tot parcursul anului sau in zone in care conditiile de lumina pot varia brusc.

Ce semnifica culorile pe care le au lentilele ochelarilor de soare

Fie ca este vorba despre o pereche de ochelari de soare pentru femei sau ochelari de soare pentru barbati, trebuie sa stii ca si culoarea lentilelor are anumite semnificatii:

Culoarea maro imbunatateste contrastul si reduce oboseala si orbirea; Este o alegere buna pentru cei miopi.

Verde produce putine modificari ale culorilor si este potrivit mai ales pentru practicarea sporturilor nautice; este o optiune buna pentru hiperopi.

Gri este cea mai neutra culoare, cea care modifica cel mai putin perceptia culorilor naturale, motiv pentru care este o culoare potrivita pentru condus.

Cum alegi ochelari de soare pentru copii

Ochelari de soare copii. Atunci cand decidem sa le cumparam celor mici ochelari de soare trebuie sa tinem cont ca acestia nu sunt o simpla jucarie sau un nou trend in moda. Scopul ochelarilor de soare pentru copii este unul foarte important: sa ne protejam copiii cat mai mult posibil de radiatii si agenti externi care le pot afecta sanatatea ochilor.

Atunci cand le alegem, trebuie sa ne asiguram ca au marcajul CE (Comunitatea Europeana). Acest lucru va insemna ca au trecut calitatea minima.

Este foarte important sa le alegem pe cele care se potrivesc perfect fetei lor. Nu ar trebui sa existe niciun decalaj intre nas si rama ochelarilor. Exista benzi elastice care le adapteaza perfect, dar va fi intotdeauna mai bine daca se conformeaza fizionomiei lor pentru ca nu vor cadea atat de usor chiar daca nu au cauciucul.

Trebuie sa alegem lentile de sticla sau sticla organica, iar culoarea acestora va depinde de activitatea fiecaruia (desigur, daca alegem cele care sunt prea intunecate, s-ar putea sa nu le placa prea mult).

Daca copilul poarta deja ochelari de corectie, va fi mai usor sa ii poarte. In acest caz, le putem alege pe cele cu lentile fotocromice care se lumineaza si se intuneca pe masura ce le afecteaza razele ultraviolete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare