Accesorii

#haine #copil #bebelus #eticheta #material #bumbac #imbracaminte #caldura #temperatura #transpiratie #costumase #pijama #nou-nascut #corp

Cum alegi hainele bebelusului pe timpul verii

In perioada verii, transpiram abundent si nu stim cum sa ne mai imbracam pentru a face fata caldurii. Insa, cand vine vorba de un copil care nu stie sa vorbeasca, situatia este ceva mai dificila, pentru ca plansul lui poate fi provocat de multi factori. Hainele micutilor trebuie alese cu mare atentie, pentru ca pot provoca probleme de sanatate.

In primul an de viata al copilului, pielea este foarte sensibila si poate dezvolta foarte usor diverse afectiuni cutanate, care se manifesta prin uscarea excesiva a pielii, aparitia petelor rosiatice si mancarimi.

Iata cateva criterii de care este bine sa tii cont in alegerea hainelor bebelusului tau:

Materialele cele mai bune

  • Opteaza pentru materiale din fibre naturale. Pentru hainele care intra in contact cu pielea copilului este indicat sa folosesti doar bumbac, de preferat in culori deschise. Uita de body-urile foarte stramte pe trup si opteaza pentru tricouri si pantalonasi care absorb transpiratia si lasa pielea sa respire, propriu-zis sa circule aerul. In cazul in care aceasta transpiratie nu se usuca exista riscul ca bebelusul tau sa raceasca.
  • Evita pe cat posibil materialele care zgarie pielea;
  • In primele luni de viata, nu imbraca deloc copilul cu haine din fibre sintetice (in aceasta perioada, pielea este extrem de sensibila);
  • Achizitioneaza haine cu tesaturi moi si elastice, care lasa libertatea de miscare a membrelor.

Marimea hainelor

  • Nu alege haine stramte;
  • Opteaza pentru hainute cu talie inalta pentru ca ofera un confort mult mai mare si le vei utiliza pe o perioada mai mare de timp;
  • Pe timpul somnului, imbraca-l cu o pijama din bumbac, care sa nu fie stransa pe trup, deoarece pielea trebuie lasata sa respire.

Modele de hainute pentru bebelusi

  • Alege body-urile tip inima (fara picioruse) pentru nou-nascuti pentru ca sunt cel mai usor de utilizat si nu creeaza presiune intre picioare, unde va fi instalat si scutecul. De asemenea, acesta va fi schimbat cu usurinta;
  • Cumpara costumase formate dintr-o singura piesa, atata timp cand nu a inceput sa mearga. Pe langa faptul ca nu va fi strans in zona abdomenului de elasticul din talie, nu se va pune problema ca va ramane cu spatele gol si ca ii va fi frig;
  • Achizitioneaza intotdeauna haine simple, usor de dat jos, si care sa nu contina foarte multi nasturi, capse, accesorii etc. Acestea il pot intepa sau se pot rupe, iar micutul tau le poate inghiti.
  • Opteaza mai degraba pentru salopete decat pentru tricou si pantaloni scurti si pentru rochite, in locul fustelor si bluzitelor. bebelusii mananca des si destul de mult, iar abdomenul nu trebuie strans de elastice sau nasturi.
  • Palariutele sau sepcutele trebuie sa fie in culori deschise si cat se poate de aerisite, pentru a evita transpiratia in zona capului.

Sfaturi utile

  • Supravegheaza-i temperatura corpului si a camerei. Un copil caruia ii este cald doarme rau si poate avea accese de caldura. In general, este indicat ca in camera copilului sa fie 18 grade pentru ca acesta sa se simta bine. Bineinteles, depinde foarte mult si de regiunea in care acesta traieste, pentru ca nu toti resimt la fel aceeasi temperatura.
  • Spala hainele bebelusului cu un detergent special. Spalarea hainelor se va face cu un detergent bland, care sa nu contina substante care ar putea irita pielea copilului. Acestea vor fi clatite cu apa din abundenta. Este de preferat sa se evite folosirea balsamului de rufe.
  • Nu usca rufele copilului afara, in aer liber, deoarece pe tesaturi se depun particule de praf, polen si alte substante transportate de vant, care pot irita epiderma copilului;
  • De fiecare data cand cumperi un produs de imbracaminte spala-l corespunzator etichetei. Dupa aceea, calca-l cu grija, pentru ca la o temperatura ridicata bacteriile mor.
  • Poti taia etichetele la hainele bebelusului, pentru ca multe dintre acestea zgarie si ii pot irita pielea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare