Accesorii

#bijuterii #accent bijuterii #coral rosu

Coralul rosu la Accent Bijuterii - bijuterii ale pasiunii si iubirii

Rosul, simbol al iubirii si pasiunii, culoarea coralului iubit de milenii, in vechea Italie cererile in casatorie sau logodnele se legau cu bijuterii din coral imbracat in argint sau in aur. Era un juramant de fidelitate si incredere in celalalt pana la moarte.

Cercei din argint cu coral roşu

Cercei din argint realizati manual cu coral roşu tăiat rotund. Se prind pe ureche cu tortiţe fixe închise la spate.

Inel din argint cu coral roşu

Inel din argint realizat manual cu coral roşu rotund elegant ornamentat în tehnica granulaţiei.

Locuitorii de pe ţărmurile apelor de unde se culege coralul credeau că acesta face ca valurile să se oprească şi să calmeze mările. Coralul roşu este un talisman norocos care îşi apără purtătorii de ghinion şi de orice traumatisme..

Originea coralului este explicată în mitologia greacă prin povestea lui Perseu care după ce îl pietrifică pe Cetus folosind capul Medusei, monstrul adâncurilor ce o ameninţa pe Andromeda, se opreşte să se spele pe mâini. Lăsând capul Medusei pe malul apei cu faţa spre apa, nu mică i-a fost mirarea când a observat că privirea acesteia a pietrificat algele din apă, transformându-le în coral roşu. Grecii îl numesc coralul “gorgeia”, Medusa fiind una dintre cele 3 Gorgone.

Şi palatul în care locuia Poseidon era de coral, iar Hefaistos şi-a meşteşugit prima creaţie tot din coral. Romanii credeau că roşul coralului te apără de deochi şi apără copiii de pericole.

Coralul a fost valorificat si utilizat pentru bijuterii din cele mai străvechi timpuri. În  Egiptul antic, acum 2000 de ani, bijuteriile din coral erau foarte populare. Era  folosit chiar ca şi formă de schimb comercial alături de chihlimbar.  Coralul era comercializat în antichitate pe rute comerciale bine stabilite. Acesta era extrem de popular în perioada victoriană, folosit mai ales în scop decorativ.

Coralul este clasificat alături de perlă, fildeş şi chihlimbar ca fiind o gemă organică.

Calitatea şi intensitatea culorii se accentuează în funcţie de adâncimea de la care a fost cules, trăind în ape calde între 13 şi 16 grade şi fiind foarte sensibil.  

Când purtăm bijuterii de coral pentru o perioadă mai mare de timp vom observa că acesta îşi poate schimba culoarea. Se poate schimba spre alb, ceea ce trage un semnal de alarmă că sistemul endocrin este dezechilibrat. Curăţaţi bijuteria cu o cârpă moale şi meditaţi puţin la stilul dumneavoastră de viaţă. Când coralul devine gri, acesta semnalează o problemă a sistemului circulator. 

Transformarea coralului brut în  bijuterii fine este o artă migăloasă şi foarte delicată, dar frumuseţea rezultatului face să merite orice efort şi timp alocat.

Dăruiţi şi purtaţi în momentele unice, alături de familie, de persoanele iubite, bijuterii din argint cu coral şi veţi simţi căldura acestuia în jurul vostru şi veţi fi mereu protejaţi.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Accent Bijuterii

Datorită experienţei de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii

www.accentbijuterii.ro

021 317 41 11

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului