Accesorii

#sandale dama #sandale

Ce stil de sandale te avantajeaza in functie de forma piciorului

Din garderoba de vara nu ar trebui sa iti lipseasca rochiile, fustele, palariile, ochelarii de soare si pantofii confortabili. Iar cand vine vorba de incaltamintea de vara, sandalele sunt cele mai confortabile si lejere articole pentru femei, asa ca asigura-te ca ai in garderoba modelul potrivit pentru tine.

Daca vrei sa alegi o pereche de sandale potrivite cu conformatia picioarelor tale, trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante, astfel incat, modelul pentru care optezi sa iti puna in valoare silueta. Tocmai de aceea, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi de care poti tine cont, atunci cand iti alegi sandalele de vara.

Picioare scurte si subtiri

Daca partea inferioara a corpului este mai scurta decat trunchiul, ar trebui sa gasesti o metoda prin care sa maschezi aceasta diferenta. Iar cea mai buna idee ar fi aceea de a alege o pereche de sandale cu toc subtire sau cu platforma inalta. Pe langa faptul ca vei adauga un plus de inaltime, aceste sandale te vor ajuta sa obtii si acel efect de picioare alungite. De asemenea, ar fi indicat sa eviti sandalele cu varf rotund sau patrat si sa optezi pentru sandale cu varf usor alungit sau ascutit,  pentru a crea impresia de inaltime.

Picioare scurte si groase

Daca ai picioarele scurte si groase, ar trebui sa renunti la sandalele tip gladiator sau la cele care se inchid cu cureluse la baza gleznei. Acestea vor scoate in evidenta disproportia dintre partea de jos a corpului si trunchi. Asa ca cel mai bine ar fi sa alegi o pereche de sandale tip stiletto, cu toc cat mai inalt si subtire, care sa nu aiba cureluse prinse de glezne.

Picioare lungi

Chiar daca esti inalta, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la tocuri. Dimpotriva, persoanele inalte pot opta pentru sandale stiletto, gladiator sau pentru sandale care se inchid cu o curelusa la baza piciorului. Optiunile sunt mult mai variate, asa ca daca te numeri printre persoanele cu picioare lungi poti alege dintr-o gama diversa de sandale. In schimb, ar fi indicat sa eviti sandalele cu varf ascutit, deoarece te vor face sa pari si mai inalta. Iar in aceeasi categorie se afla si sandalele cu platforme, care crează senzatia de picioare masive sau grele.

Iar daca porti o marime mare la pantof, ar trebui sa eviti incaltamintea delicata si sa cauti mai mult modele de sandale care sa iti acopere cat mai mult piciorul. De exemplu, poti alege modele de sandale de dama din piele cu curele late. Spre deosebire de cele cu barete subtire, sandalele cu curele late nu expun prea mult laba piciorului si nu creeaza un aspect inestetic.

Picioare bine tonifiate

Picioarele lungi, atletice si bine definite pot fi puse in valoare cu o pereche de sandale cu toc inalt si subtire, sau cu modelele de sandale decupate, care sunt ideale pentru o astfel de silueta. Totusi, daca ai musculatura bine definita, ar trebui sa eviti modelele de sandale cu toc mic si patrat sau balerinii, deoarece iti vor face picioarele sa para mult prea masive.

Glezne groase

Daca ai impresia ca ai gleznele groase, poti masca foarte usor acest lucru, alegand modelele potrivite de incaltaminte. Evita sandalele cu cureluse care se inchid la baza piciorului si opteaza pentru sandale cu platforme inalte, care sa iti alungeasca piciorul.

Acum exista o multime de modele de sandale disponibile atat in magazinele fizice, cat si in magazinele online, asa ca ai de unde sa alegi un model potrivit pentru forma piciorului tau. Iar daca vei tine cont de sfaturile pe care ti le-am oferit, vei gasi cu siguranta sandalele perfecte pentru tine.

Foto: https://unsplash.com/photos/6u9wYuVuzOk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului