Accesorii

#model #negru #elegant #piele #material #stil #portofel

Ce sa faci cand iti alegi un portofel nou

A venit timpul sa-ti cumperi un portofel nou? Cel vechi s-a deteriorat sau poate s-a rupt din cauza lucrurilor cu care era incarcat: carti de vizita , carduri de fidelitate, carti de credit , bani etc? Inainte de a-ti achizitiona un portofel nou, este important sa stii ce model preferi. Poti opta pentru un portofel clasic, cu spatiu pentru bancnote si monede, sau unul mai sofisticat, cu spatii pentru carduri, legitimatii si poze cu familia.

Pasul 1. De la bun inceput, este bine sa observi daca portofelul este suficient de mare cat sa incapa toate obiectele de care ai nevoie, dar si destul de mic incat sa intre in gentile de dimensiuni reduse sau in buzunarul pantalonilor.

Pasul 2. Cand iti mutai lucrurile dintr-o geanta XXL intr-una plic, este adesea nevoie sa renunti la cateva lucruri pe care le porti de obicei la tine si in aceasta categorie intra si portofelul. Inainte de merge la cumparaturi pentru a-ti alege noul portofel, pune pe o masa tot ce se gaseste in cel vechi si arunca obiectele de care nu ai nevoie, acumulate de-a lungul timpului.

Pasul 3. Incepe prin a elimina cartile de vizita pe care le ai de un an sau doi in portofel si de care nu ai avut nevoie pana acum. Daca iti doresti sa le pastrezi, pune-le intr-un suport special pentru carti de vizita pe biroul tau sau copiaza numele, numarul de telefon si agentia la care lucreaza persoana respectiva, in telefonul mobil.

Pasul 4. In ceea ce priveste cardurile de fidelitate de la diverse magazine sau farmacii, procedeaza la fel ca si cu cartile de vizita. Opreste doar cardul sau cardurile de care ai nevoie permanent, iar pe cele pe care le folosesti ocazional, o data sau de doua ori pe an, pune-le intr-un sertar din biroul tau.

Pasul 5. Alege modelul de portofel care iti place. Exista o multime de variante pentru toate gusturile, pe care sa le adaptezi stilului personal si nevoilor tale.  Materialele din care sunt confectionate sunt foarte diferite: piele fina, piele de crocodil sau de sarpe, piele intoarsa, imitatie de piele, piele lacuita, material textil, cu imprimeuri, accesorizate cu fermoare, capse, cusaturi, margele sau pietre stralucitoare etc. Pentru femei, exista tipul de portofel-poseta plic, pe care il pot purta la mai multe ocazii, portmoneul, portcardul etc.

Pasul 6. Daca ai nevoie de portofel pentru a pastra pentru o anumita perioada de timp chitante si alte acte utile, alege un portofel de dimensiuni mai mari, bine compartimentat. Asa iti va fi mai usor sa pastrezi ordinea.

Pasul 7. Alege un portofel dintr-un material rezistent cum este pielea daca vrei sa-l pastrezi pe o perioada mai mare de timp. Chiar daca portofelele din piele au preturi mai mari , durabilitatea este mai mare. Daca insa vrei un portofel-accesoriu pe care sa-l asortezi cu gentile din garderoba sau cu tinuta, opteaza pentru modele din materiale sintetice. Acestea se gasesc in nuante si marimi diferite.

Pasul 8. Asigura-te ca portofelul pentru care ai optat este solid, are cusaturi ferme si ca sistemul de inchidere este sigur. Acest aspect este foarte important pentru a nu risca sa pierzi bani sau actele de identitate. Fa o proba, introducand in cel pe care vrei sa-l cumperi cartea de credit, de identitate sau permisul de conducere, pentru a vedea daca ai ales marimea potrivita.

Pasul 9. Daca vrei un portofel elegant, opteaza pentru clasicul negru, indiferent ca este vorba de un model barbatesc sau femeiesc. Acesta se potriveste cu majoritatea gentilor sau a servietelor, se gaseste foarte usor, sub diverse forme. Femeile mai prefera si culorile deschise , rafinate, precum alb, bej sau crem. Maroul denota o anume distinctie si este preferat de catre barbati.

Atentie: daca ai optat pentru un model foarte scump, asigura-te ca il poti returna in cazul in care acesta s-a degradat rapid!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului