Accesorii

#ochelari de soare #ochelari #accesorii #fata rotunda #modele ochelari #alegere ochelari

Ce forma de ochelari sa alegi daca ai fata rotunda

Cand ai fata rotunda, necesitatea sau dorinta de a purta ochelari in permanenta te pun in situatia de a face o alegere dificila. Ochelarii nu sunt doar instrumente de corectare a vederii, ci si accesorii care au un impact major asupra look-ului tau. Alege cu intelepciune ce modele sa porti daca ai fata rotunda, astfel incat frumusetea ta sa aiba doar de castigat!

O pereche chic de ochelari poate fi accesoriul-cheie care sa te alinieze tendintelor in moda, de cand toata lumea a facut o pasiune din a purta ochelari. Iata care sunt optiunile tale daca ai fata rotunda si vrei ca ochelarii sa te avantajeze cu adevarat.


Ramele clasice de ochelari pentru fata rotunda

Primul lucru de care este important sa tii cont este proportionalitatea dimensiunii ochelarilor cu cea a chipului tau. O fata rotunda are lungimea si latimea aproape egale si duce lipsa de unghiuri si linii bine definite. Poti compensa acest lucru cu ajutorul unor ochelari care sa adauge unghiuri chipului, deci care sa iti alungeasca fata.

Ramele clasice recomandate pentru o fata rotunda sunt cele rectangulare (patrate), cu rama subtire sau semi-subtire.


Ramele sofisticate de ochelari pentru fata rotunda

Daca te afli in cautarea unui model mai sofisticat, din gama unui designer faimos, asigura-te ca ochii sunt pozitionati chiar in centrul lentilei si ca sprancenele sunt corect aliniate de rame. De vreme ce formele geometrice, unghiulare ale ramelor iti confera un efect de "ascutire" a trasaturilor, ai face bine sa te indrepti catre ele.

Ochelarii cu lentile groase in dreptul tamplelor alungesc chipul. Poti opta si pentru aplicatii stralucitoare pe rame, intrucat le ajuta sa iasa in evidenta si sa iti modeleze vizual si mai bine chipul.


Ramele colorate de ochelari pentru fata rotunda

Culoarea ramelor joaca si ea un rol foarte important in masura in care ochelarii avantajeaza o fata rotunda. Nuantele neutre sunt intotdeauna optiuni lipsite de risc, insa cele in tonuri indraznete de mov, rosu, roz, verde sau burgund ies cu adevarat in evidenta si distrag atentia de la forma fetei.


Rame de ochelari care dezavantajeaza o fata rotunda

Este foarte important sa eviti ramele rotunde sau rotunjite, intrucat vor adauga si mai multa plenitudine fetei.

Rama nu trebuie sa fie prea larga sau prea stramta si nici voluminoasa. Ramele de ochelari foarte mici sau foarte inguste creeaza disproportionalitate pe un chip rotund, deci evita-le. Ramele ovale te avantajeaza, doar daca au colturile rectangulare!



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului