Accesorii

#bijuterii aur #cadouri #bijuterii

Bijuterii din aur, cadourile care nu se demodeaza niciodata

 Ai nevoie de inspiratie pentru sezonul cadourilor? Bijuteriile din aur sunt mereu o alegere perfecta.

Alegerea cadourilor de Sarbatori este o misiune destul de dificila. Ele trebuie sa fie pe gustul destinatarului, sa se potriveasca stilului sau si, mai ales, sa arate ca nu ai facut o alegere la intamplare, doar ca sa bifezi momentul. Cadourile pentru personale speciale trebuie sa se ridice la inaltimea importantei acestora in viata ta, iar bijuteriile din aur pot fi oricand o alegere inspirata.

Aur alb sau aur galben?

Daca in urma cu cateva decenii cand spuneai aur te gandeai la acea culoare galbena si stralucitoare pe care o stie toata lumea, azi avem de ales intre aur galben si aur alb atunci cand vorbim despre bijuterii. Aurul in starea lui naturala este un metal moale, versatil si ductil, iar pentru obtinerea bijuteriilor se folosesc diverse aliaje cu metale compatibile, care sa ii creasca rezistenta si durabilitatea.

Aurul galben pentru bijuterii nu este aur pur, ci aliat cu alte metale in functie de care se stabileste si karatajul. Aurul alb ajunge sa aiba aceasta culoare ca urmare a elementelor cu care este aliat (aur pur, cupru, zinc, paladium), iar in functie de procentajul lor si albul poate fi mai deschis sau mai inchis.

Si bijuteriile din aur galben, si cele din aur alb au proprietati similare: sunt durabile, rezistente la purtare intensa, stralucesc irezistibil si nu provoaca alergii sau reactii neplacute in contact cu pielea. Diferenta o face faptul ca daca aurul galben se zgarie mai usor, fiind mai moale, cele din aur alb sunt mai rezistente la actiuni mecanice; in schimb, aurul alb, tratat de obicei cu rodiu, are nevoie de revizii mai dese pentru intretinere, deoarece stratul protector se deterioreaza in timp.

In definitiv, alegerea unei bijuterii din aur galben sau a uneia din aur alb tine de gustul personal si nici macar ideea ca unul dintre ele ar fi mai greu sau mai usor de asortat cu tinutele sau cu pietrele pretioase nu reprezinta un criteriu de neclintit.

Aurul si diamantele, asocierea perfecta pentru un plus de eleganta

Un metal pretios ca aurul, fie alb, fie galben, se asociaza cel mai bine cu diamante naturale, dar si cu pietre semipretioase colorate si stralucitoare.

O pereche de cercei din aur alb cu diamante naturale poate fi un cadou care pune accent pe stilul si finetea persoanei care le primeste, dar si pe gustul persoanei care ii ofera in dar.

Cerceii din aur galben cu topaze in forma de lacrima si diamante naturale nu sunt, insa, cu nimic mai prejos atunci cand vrei sa faci un dar personal si delicat.

Desi ideea de a oferi un inel este asociata in general cu un legamant, nu inseamna ca acesta trebuie daruit doar cu ocazia unei logodne. Un inel din aur alb cu diamante naturale poate fi un dar deosebit si pentru o aniversare, si de Mos Craciun sau Mos Nicolae, pentru o persoana care merita doar ce este mai bun si mai frumos.

Cand nu stii daca o pereche de cercei sau un inel sunt cea mai buna idee de bijuterie pentru a fi oferit in dar, un pandantiv din aur alb cu diamante naturale este cu siguranta o alegere inspirata si de bun gust.

In universul Accent poti gasi, online sau in magazinele fizice, bijuteriile perfecte pentru a fi oferite atat unei doamne elegante si cu gusturi bine definite, cat si unei domnisoare care inca isi cauta stilul. De o calitate si de o frumusete rare, bijuteriile Accent sunt caracterizate prin originalitate si rafinament, ceea ce le recomanda atunci cand sunteti in cautarea unor accesorii care sa va completeze colectia personala sau pe care sa le puteti oferi in dar.

Pentru orice tinuta exista o bijuterie, iar pentru orice bijuterie exista un moment pretios! - Accent Bijuterii.

FOTO: comaccent.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare