Accesorii

#bijuterii amolit #amolit #bijuterii #accent #accent bijuterii

Amolitul la Accent Bijuterii - gema organica de varsta dinozaurilor

Amolit” este numele comercial dat gemei organice rezultate prin taierea si fasonarea fosilelor de amonit, grup de moluste cu cochilii rasucite. Practic este vorba de opalizarea fosilelor de amoniti de-alungul a mii de ani. Singura sursa de astfel de fosile sunt doua companii miniere canadiene. 

Atunci când Pământul avea un singur continent, fără păduri şi fără mamifere, hoarde de amoniţi vânau în Oceanul Tethis. Creaturi asemănătoare calamarilor, cu fălci puternice în formă de cioc şi ascunse de tentacule de jur împrejur, amoniţii vânau şi mâncau tot ce puteau prinde.

Au suferit şi ei aceeaşi soartă ca şi dinozaurii care au dispărut acum 66 milioane de ani. Asteroidul care a lovit atunci Pământul cauzând răcirea climei, a făcut ca şi amoniţii să dispară în întregime.

Inel din argint cu amolit - VI5955

Inel din argint realizat manual cu amolit, gemă organică alături de perlă, fildeş şi coral, unică de fiecare dată prin modul de dispunere a culorilor şi reflexe diferite în funcţie de lumină.

Au trecut milenii fără număr iar cochiliile s-au transformat în fosile splendid colorate pe care acum le numim Amoliţi. Culorile lucitoare i-au încântat pe nativii Amerindieni care purtau bucăţi de astfel de fosile în timpul periculoaselor vânători de bivoli.

Cochiliile de amonit sunt foarte fragile, iar tonele de sediment ce s-au aşezat peste ele nu au făcut decât să ajute la spargerea frumoaselor scoici. S-au descoperit şi specimene întregi, fără fracturi, dar preţul foarte ridicat reflectă cu prisosinţă raritatea acestora. Tot datorită acestei fragilităţi a cochiliei amolitul se găseşte sub formă de dubletă sau tripletă, formată din cochilia frumos colorată dublată pe spate de onix negru sau sedimentul mamă şi respectiv tripletă, acolo unde este cazul, cu un strat suplimentar de un spinel sintetic sau un cuarţ transparent.

Cea mai mare parte dintre amoliţi sunt coloraţi în verde - roşu, culoare dată de un strat stabil de aragonit, cei de culoare albastră sau violet sunt mult mai rari datorita fragilităţii straturilor necesare pentru a reflecta lumina, fiind implicit şi mai scumpi.

În mod tradiţional amolitul este montat în pandantive şi broşe, mai rar cercei şi doar uneori este comercializat ca un obiect de artă în sine.

Broşă din argint cu amolit, granat și hesonit - VP6917

Broşă din argint realizat manual cu amolit, gemă organică unică de fiecare dată prin modul de dispunere a culorilor şi cu reflexe diferite în funcţie de direcţia luminii, combinat cu granat şi hesonit, pietre naturale semipreţioase faţetate.

Amoniţi cu material iridescent în cochilia lor au fost descoperiţi şi în alte locuri (Anglia, Maroc şi Madagascar) dar cu cochilii foarte subţiri şi neuniforme pentru a fi folosite în producţia gemelor.

Din momentul în care renumitul  feng shui master Edward Kui Ming Li a început să elogieze virtuţile ascunse ale acestei fosile, amolitul a devenit celebru şi din ce în ce mai dorit de cei pasionaţi de pietrele naturale şi de puterilor lor nebănuite. Se spune că acesta contribuie la difuzarea energiei “chi” în organism, intensifică starea de bine şi reduce toxinele.

Amolitul poate etala până la 7 culori diferite - fiecare dintre acestea aducând un beneficiu clar cum ar fi înţelepciune, sănătate, bogăţie, creştere sau energie. Cei care practică arta Feng Shui o numesc “piatra celor 7 culori ale prosperităţii”.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorită experienţei de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Accent Bijuterii
www.accentbijuterii.ro
021 317 41 11

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului