Accesorii

#greseli alegere pantofi #alegere pantofi #sfaturi alegere pantofi

6 greseli pe care sa le evitam cand ne alegem pantofii

Adoram pantofii si ne-ar placea sa avem cat mai multe perechi in dressing-ul personal. De cate ori nu ti s-a intamplat, insa, sa cumperi la impuls o pereche de pantofi pentru ca ai vazut un model care ti-a placut foarte mult, insa nu ai luat in considerare si calitatea sau confortul lor?

 

Desi nu acordam prea mare importanta acestor situatii, pe termenul lung, ele ne pot pune in pericol si ne pot afecta sanatatea.

Cu toate ca stim deja ce model ni se potriveste, ar fi indicat sa evitam cateva greseli pe care le facem atunci cand decidem sa cumparam o pereche noua de pantofi.

1. Nu alege pantofi mult prea mici

Tindem sa facem aceasta greseala, mai ales in cazul sandalelor, insa daca nu alegem lungimea potrivita pentru pantofi, riscam sa avem un disconfort foarte mare. In cazul sandalelor, se va crea un aspect estetic neplacut si ar putea aparea si dureri musculare. Iar daca ne referim la alte tipuri de incaltaminte, precum balerini sau pantofi, alegerea unei marimi nepotrivite ar putea cauza probleme de sanatate serioase, precum infectii fungice sau iritatii.

2. Nu alege pantofi prea mari

Daca mai sus am amintit de disconfortul creat din cauza alegerii pantofilor prea mici, nici extrema opusa nu este in avantajul nostru. Alegand pantofi prea mari, vom pune o presiune mai mare asupra muschilor deoarece ne vom concentra ca acestia sa nu ne scape din picioare. In acelasi timp, din cauza frecarii, ne vom trezi cu bataturi sau diferite iritatii.

3. Opteaza pentru materiale naturale si alege incaltaminte de piele de calitate

Calitatea este extrem de importanta si nu trebuie exclusa atunci cand cumparam o noua pereche de pantofi. Asadar, evita pielea ecologica si alege incaltaminte de calitate pentru tine si pentru picioarele tale. Atunci cand temperaturile sunt ridicate, mai ales in timpul verii, pielea ta poate fi supusa unor reactii periculoase intrand in contact cu diferite substante chimice ale materialelor de calitate proasta din care sunt confectionate. In plus, alegand astfel de incaltari, pielea ta nu va reusi sa respire suficient, fapt ce va duce la aparitia infectiilor fungice.

4. Poarta sosete atunci cand este nevoie

In cazul pantofilor sport, a mocasinilor sau chiar si a balerinilor este de preferat sa purtam o pereche de sosete pentru a avea un invelis protector pentru piele, dar si pentru a evita transpiratia excesiva ce poate crea un adevarat disconfort.

5. Alege forma potrivita pentru tine

Acest lucru este extrem de important mai ales in cazul pantofilor cu toc. Este de preferat ca intre toc si zona degetelor sa existe un spatiu confortabil pentru a te simti in largul tau. De multe ori insa, marimea nepotrivit aleasa creeaza un disconfort, motiv pentru care nu poti rezista mai mult de 2 – 3 ore pe tocuri. Pe langa disconfortul creat, acest lucru poate afecta si circulatia sanguina.

6. Evita o talpa prea ingusta

Atunci cand talpa pantofilor este prea ingusta, se creaza un aspect vizual destul de ciudat si exista totodata riscul ca oasele sa se deformeze. Alte consecinte negative ce ar putea aparea mai sunt si bataturile sau infectiile unghiilor precum si cresterea incarnata a lor.

Uneori poate fi dificil sa alegi incaltamintea de piele potrivita pentru piciorul si gusturile tale. UrbanShoeStore iti usureaza munca si iti pune la dispozitie o gama variata de incaltaminte de piele de calitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare