Accesorii

#curatare genti piele #curatare genti # genti de piele # genti piele naturala #genti

5 sfaturi practice pentru curatarea gentilor din piele naturala

Nimic nu este mai neplacut decat acele pete imposibil de indepartat de pe geanta ta preferata de piele, nu-i asa? Si nici nu le poti lasa deoparte, cu siguranta, nici sa le arunci nu iti vine. Inainte de a da verdictul final, e musai sa incerci totusi cu ceva sa indepartezi petele.

Articolele din categoria genti piele naturala necesita o atentie deosebita si o ingrijire speciala. Chiar daca s-a intamplat din neatentie sa o patezi sau sa o murdaresti serios, exista metode de a indrepta situatia. Iata mai jos cateva idei de a indeparta petele si murdaria de pe orice geanta piele naturala:

1. In cazul fericit in care este vorba despre o geanta piele naturala veche, pe care nu ai mai puratat-o de mult si doar s-a pus praful pe ea, acesta poate fi indepartat cu o carpa moale din bumbac, fiind delicata cu suprafa gentii.

2. Ai observat murdaria de la colturile gentii, pe barete sau in zona fermoarelor care arata inestetic? Ei bine, aceasta se poate curata cu ajutorul unei carpe din microfibra inmuiata in putina apa calduta in care ai dizolvat cateva picaturi de sampon. Trebuie totusi sa storci bine carpa si apoi sa cureti zonele murdare. Atentie insa: nu insista prea mult asupra petelor caci este posibil ca intreaga portiune sa se decoloreze intru-un mod inestetic. Lasa geanta la uscat la aer, dar nu direct in soare.

3. Petele de natura neuleioasa pot fi indepartate foarte usor cu o guma de sters sau putin acool.

4. O alta solutie eficienta o reprezinta amestecul de bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie, ambele in parti egale. Solutia obtinuta se aplica pe pata si se freaca usor si se lasa sa actioneze cateva minute. Dupa ce timpul a trecut, poti indeparta totul cu o carpa moale. Daca este nevoie, poti repeta procedeul pana dispar toate petele.

5. Si interiorul gentii trebuie curatat. Poate parea complicat, dar nu este. Trebuie doar sa golesti geanta si sa o scuturi de toate impuritatile, sa aspiri murdaria ramasa inauntru si apoi sterge interiorul cu o carpa umezita in solutie de apa cu sampon, aeristeste-o si asta e tot.

Un ultim sfat, care se aplica tuturor metodelor de mai sus este sa incerci mai intai solutia de curatare pe o portiune mica nu foarte vizibila pentru a evita suprizele neplacute.

Tine gentile din piele in saci din panza, nu in cei din plastic, intr-un loc intunecat si racoros.

Ai grija de gentile tale caci stii foarte bine ca sunt "prietenele" tale de zi cu zi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare