Accesorii

#suport #cercei #bratara #inel #bijuterie #cutie de bijuterii #bijuterii

5 modalitati inedite de a-ti depozita bijuteriile

Te-ai saturat de clasica bijuterii si iti doresti un suport inedit pentru bijuteriile tale? Iata cateva idei practice care imbina utilul cu placutul. Ai nevoie doar de cateva minute din timpul tau si de un pic de bun-gust.

 

 

 

Metoda nr. 1 Rafinament de portelan

Ai nevoie de:

  • boluri, farfurioare si cescute din portelan
  • hartie colorata

Pentru un astfel de spatiu de depozitare vei avea nevoie de un sertar intreg, pe care sa il dedici bijuteriilor tale. Acesta trebuie sa fie destul de incapator pentru a aseza vasele fara sa se ciocaneasca sau sa se ciobeasca.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti folosesti creativitatea. Vrei sa obtii un efect estetic deosebit, asa ca trebuie sa iti pui la bataie bunul gust.

Aseaza mai intai pe fundul sertarului o hartie colorata, de preferabil mata, pentru a contrasta cu luciul portelanului. De asemenea, culoarea acesteia trebuie sa se potriveasca cu cea a portelanului, pentru ca aceasta va fi baza care va “lega” toate culorile fine ale vaselor.

Aseaza vasele alese in sertar si decoreaza-le cu bijuteriile tale pretioase. Daca vrei un joc spectaculos de forma si culoare, alege nuante care sa se completeze, atat cu celelalte obiecte, cat si cu bijuteriile tale. Opteaza pentru diferite obiecte, farfurii, boluri sau cescute, toate lucrate intr-un mod elegant si rafinat.

Metoda Nr. 2 Cutiute pline cu bijuterii

Ai nevoie de:

  • cutii din carton , decorative, de diferite dimensiuni

In cateva minute vei avea o cutie de bijuterii inedita, pe care o poti transporta oriunde cu tine. Farmecul acesteia consta in materialele pe care le alegi. Ai nevoie de baza, o cutie mare de carton, decorata cat mai frumos, si alte cutiute mai mici, care sa incapa in aceasta.

Nu este nicio problema daca cele mai mici nu vor incapea asezate una langa alta; le poti suprapune – alege o cutie de baza un pic mai inalta, pentru a avea suficient loc de depozitare. Pentru ca urmaresti sa obtii o cutie cat mai stylish, atunci toate materialele folosite trebuie sa imbine armonios forma si culoarea. Pentru un look deosebit, opteaza pentru cutiute cu imprimeuri vintage.

Metoda Nr. 3 Zeita frumusetii

Ai nevoie de:

  • un bust-statuie

Procedura este destul de simpla. Ai nevoie doar de un bust care sa iti serveasca drept suport pentru bijuterii. Spectaculosul va veni din design. In functie de stilul tau si interiorul casei, nu trebuie sa te limitezi doar la o statuie clasica, ci poti opta pentru diverse modele, un candelabru, sculptura unei maini etc.

Da fuga prin magazinele de decoratiuni interioare sau chiar pe la targul de antichitati. Pentru a evita incurcarea lantisoarelor si a margelelor, incearca sa le asezi pe bust in ordinea folosirii acestora, lasandu-le in urma pe cele pe care le utilizezi mai rar.

Metoda nr. 4 Suport eco pentru bijuterii 

Ai nevoie de:

  • crenguta decorativa, suport

Chiar daca nu ti-ai facut un scop din a avea o atitudine eco, acest suport pentru bijuterii isi poate face loc si in casa ta, pentru ca este foarte usor de obtinut si de utilizat. Daca tot nu ai mai facut jogging prin parc, da o fuga si cauta o crenguta ceva mai stabila si estetica, care poate fi asezata la loc de cinste in casa.

Bineinteles, o vei curata si o vei aseza intr-un suport decorativ. Daca nu ai gasit nimic pe gustul tau, atunci poti achizitiona un asemenea ornament de la florarii sau magazine cu decoratiuni interioare. Dupa pregatirile necesare, agata-ti toate podoabele de ramurile acesteia. Vei constata ca acest suport este foarte practic, pentru ca lantisoarele si margelele tale nu se vor mai incurca intre ele.

Metoda nr. 5 Dulapiorul cu bijuterii

Ai nevoie de:

  • dulapior,
  • hartie colorata
  • cuie

De data aceasta, vei avea mai mult de lucru, insa rezultatul va fi o adevarata opera de arta. Ai nevoie de un dulapior, in stil vintage, pe care sa il adaptezi cerintelor tale. Poti cauta un astfel de obiect in magazinele de design interior sau poti folosi o cutie de la orice alte articole, cum ar fi o cutie in care se depoziteaza vinurile.

Reconditioneaz-o, daca este cazul sau vopseste-o intr-o nuanta care sa mearga cu interiorul camerei tale. Lipeste pe fundul cutiei hartia decorativa, pentru a scoate din anonimat aceasta suprafata.

Adauga cateva cuisoare, pe care le poti aseza in orice ordine doresti – vor servi drept suport pentru bijuterii. In acest moment, dulapiorul este gata. Tot ce trebuie sa faci este sa iti agati toate lantisoarele si margelele in cui, iar pentru inele si cercei, poti aseza in interior o cutiuta mai mica.  

 

foto : marthasteward.com, makeundermylife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare