Coafuri

#par vopsit #vopsire par #stralucire par #mentinere culoare #intretnere par #intretinere par vopsit

Trucuri pentru a mentine culoarea parului mai mult timp

Tocmai ti-ai schimbat culoarea parului si nu stii cum sa o mentii mai mult timp proaspata si stralucitoare? Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa ai un par superb, cu un aspect sanatos si cu o culoare intensa o perioada indelungata:

1. Pregateste-ti parul inainte de vopsire

Pentru a mentine culoarea parului mai mult timp, podoaba ta capilara are nevoie de o ingrijire speciala chiar inainte de vopsire. Asadar, inainte de a aplica vopseaua este recomandat sa iti tratezi parul cu sampoane si balsamuri cu proteine si keratina. Keratina este cunoscuta pentru faptul ca protejeaza cuticulele de par si reconstruieste firul de la interior spre exterior.

O alta optiune care te-ar putea ajuta la mentinerea culorii parului mai mult timp este evitarea spalarii acestuia cu cel putin doua zile inainte de vopsire. Uleiurile naturale produse de scalpul tau vor ajuta la o mai buna fixare a culorii.

2. Foloseste produse speciale de ingrijirea parului vopsit

Evita spalarea parului cu apa prea fierbinte dupa vopsirea parului, deoarece scalpul tau este mult mai sensibil dupa acest proces. Utilizeaza sampoane speciale pentru parul vopsit. Spala-ti parul cu apa calaie o data sau de doua ori pe saptamana. Acest lucru va ajuta la prevenirea pierderii culorii parului atat de rapid.

Incearca sa folosesti cat mai putin uscatorul de par, placa sau ondulatorul. Aceste aparate emana o caldura prea greu de suportat pentru firul de par si duc la deteriorarea rapida a podoabei capilare, dar si a culorii.

Lasa-ti parul sa se usuce natural, iar in cazul in care vrei sa il coafezi, foloseste bigudiuri sau orice alte produse care nu ataca parul.

3. Alege o nuanta cat mai apropiata de parul tau

Daca vrei ca parul tau sa aiba o culoare intensa mult mai mult timp, atunci alege o nuanta care sa fie apropiata de cea a parului tau natural sau tonuri subtile. Acest lucru te va scuti de cheltuieli, dar te va ajuta sa ai si un par sanatos, cu o culoare intensa, cu pana la opt saptamani mai mult.

Sursa foto: allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare