Coafuri

#ingrijire par #calvitie #caderea parului

Top 7 motive pentru care ai putea sa-ti pierzi parul prea devreme

Factori nocivi precum stresul, tulburarile hormonale si afectiunile organismului pot conduce la caderea prematura a parului in cazul femeilor, chiar mai mult decat predispozitia genetica.

De pilda, excesul de hormoni masculini androgeni din corpul unei femei poate determina foliculii sa devina inactivi, avertizeaza specialistii.

Iata care sunt motivele principale pentru care ai putea sa-ti pierzi parul prea devreme:

 

1. Stresul


Pierderea temporara a unei proportii seminificative din podoaba ta capilara poate fi determinata de stresul fizic si emotional, din pricina dezechilibrului metabolic provocat de hormonii anxietatii.

 

2. Perioada post-natala


In perioada postnatala , femeile observa ca pierd mai multe fire decat de obicei. Acest lucru se intampla din cauza fluctuatiilor de estrogen din organism. In aceasta situatie, fenomenul este unul temporar.

 

3. Joaca cu suvitele


In foarte multe cazuri, parul nu vrea sa paraseasca de buna voie scalpul, ci este smuls de catre posesoare. Obiceiul jucatului cu suvitele, uneori chiar agresiv, poate avea efecte nocive asupra podoabei tale capilare, astfel ca renuntarea la acest obicei este recomandata.

 

4. Tratamentele cosmetice


Daca parul nu cade propriu-zis, ci mai degraba se rupe, atunci tratamentele cosmetice sunt de vina. Placa de par folosita in exces, gelurile si spray-urile pentru stilizare sau periatul excesiv afecteaza in mare masura firele de par.

 

5. Pilulele anticonceptionale


Pilulele anticonceptionale pe baza de hormnoni masculini scad rezistenta parului si il subtiaza. Medicii recomandafemeilor cu probleme la acest capitol aleaga variantele cu estrogen.

 

6. Scaderea rapida in greutate


O dieta drastica, in urma careia ai slabit mai mult de 4 kilograme intr-o luna, poate provoca pierderea parului. Dupa aproximativ doua luni de la socul suferit de organism prin infometare, foliculii se reactiveaza in mod normal iar parul isi revine in totalitate.

 

7. Tulburari ale glandei tiroide


Atat o glanda tiroida hiperactiva cat si cea hipoactiva determina pierderea semnificativa a parului. Daca observi o diminuare rapida si inexplicabila a podoabei tale capilare, apeleaza la un control medical .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare