Coafuri

#mentinere culoare par #mentinere culoare #culoare par #par vopsit

Par vopsit? Cum faci culoarea sa reziste in timp

Parul vopsit isi schimba culoarea odata cu trecerea timpului, insa sunt cateva trucuri care ne pot ajuta sa o mentinem la fel de frumoasa si stralucitoare ca in ziua in care ne-am vopsit!

Chiar si femeile care se vopsesc o data la trei saptamani sesizeaza schimbari in nuanta parului, daramite cele care o fac o data la doua luni sau chiar mai rar. In privinta radacinilor, nu avem ce face! Acestea doar cu vopsea pot fi acoperite. Insa pe lungimea firului de par putem actiona! Exista trucuri care ne ajuta sa ne mentinem culoarea parului vopsit sa reziste in timp, pana la urmatoarea vopsire!

Evita baile fierbinti

Fie ca esti adepta dusurilor sau a bailor lungi, evita sa dai cu apa prea calda pe scalp si pe lungimea parului. Temperatura ridicata a apei dauneaza culorii, caci deschide cuticulele firelor de par, iar pe acolo se scurge efectiv culoarea si umiditatea. Astfel parul isi pierde din stralucire si devine mai uscat, capatand totodata un aspect tern. La spalarea parului este indicat sa folosim apa la temperatura camerei. Dupa clatirea de sampon cu apa la temperatura camerei, aplicam balsam, il lasam sa actioneze si apoi ne clatim temeinic parul cu apa de preferinta rece, tocmai pentru a inchide cuticulele care se deschid. Astfel, ne sporim sansele de a ne mentine culoarea mai mult timp.

Nu folosi feonul si placa de intins la temperaturi ridicate

In prima saptamana dupa vopsit, nu trebuie sa folosesti feonul sau placa de intins parul la temperaturi ridicate, deoarece creste riscul de pierdere a culorii. Esteindicat ca in primele zile sa nu folosesti placa de intins parul deloc, iar feonul sa fie la temperatura camerei, sau chiar mai rece.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Sursa foto: fashionplaceface.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare