Coafuri

#vopsire par #efecte speciale

Noile tendinte in moda vopsirii parului: efectele speciale

In ultimii ani observam o noua moda in vopsirea parului, si anume efectele speciale. Cele mai cunoscute efecte speciale sunt shatush, ombre, balayage, insa lista continua. Ce sunt acestea si cum au aparut vom detalia in continuare!

 

In jurul anilor ’60, in saloanele din Hollywood si New York a aparut primul “effect special” cunoscut sub denumirea de Shatush. Shatushul classic a fost reluat mai tarziu si readus in lumina reflectoarelor de catre binecunoscutul hairstylist Aldo Coppola. Efectele speciale sunt in general un tip de “decolorare” nedefinita exact, gradual inspre varfurile parului, mai exact culoarea este deschisa treptat si pierduta aceasta deschiderein asa fel incat sa apara cat mai naturala si lejera.

Pentru a obtine acest efect se aplica diverse tehnici, una dintre ele constand in impartirea parului in sectiuni si apoi aplicarea decolorantului sau a vopselei speciale peste suvitele tapate, intr-un mod “pierdut” spre radacina si mai intens spre varfuri,asa incat trecerea de la o culoare la alta sa fie graduala. Taparea parului este cheia spre rezultatul ideal, deoarece ajuta la obtinerea unei deschideri neregulate, ca si cum parul ar fi deschis in mod natural de soare, si se evita astfel trecerile bruste de culoare.

O perioada efectele speciale erau un tip de vopsire sau tratament rezervat exclusiv persoanelor blonde deoarece efectul final era unul mult mai natural, insa in ultimul deceniu cererea pentru acest tip de tehnica a fost atat de mare, incat a fost adaptata cu succes si pentru culori de tipul castaniu, demontandu-se astfel mitul conform careia radacina inchisa este mai putin eleganta.

Este bine de subliniat ca aceasta tehnica nu reprezinta o culoare specifica, si nu este posibil sa alegem o nuanta definita, tehnica adaptandu-se fiecarui tip de par si culoare existenta pe par in momentul inceperii procedurii.

Daca aveti parul inchis care la expunerea la soare va avea reflexe aramii tehnica Shatus-ului va evidentia foarte mult acest lucru, insa pentru persoanele cu reflexe cenusii, efectul va fi pe tonuri de blond. Aceasta tehnica este ideala pentru a putea deschide de la culoarea naturala cu unu pana la trei tonuri pentru un timp de actiune de 15 minute sau pana la 4 tonuri pentru un timp de actiune de 30 minute. In oricare din cazuri, se sfatuieste ca deschiderea sa se faca gradual atat pentru un efect mai natural dar si pentru a proteja parul de eventuale deteriorari sau subtieri.

Unul din motivele pentru care Shatusul este foarte apreciat este naturaletea sa si faptul ca rezolva principala problema cu care se confrunta toate doamnele care isi doresc culori mai deschise insa parul natural este mai inchis. Cu acest efect special se elimina cel putin pentru o perioada mai lunga problema de “radacina crescuta”.

Acest tip de efect special poate fi facut pe absolut orice tip de par (drept, ondulat, cret,lung sau scurt), nefiind contraindicatii, singurul aspect de care trebuie sa tineti insa cont este calitatea produselor folosite si profesionistul la care apelati.

De-a lungul timpului, in functie de cerinte, au aparut mult mai multe tehnici de efecte speciale, cum sunt: ombre, ruffle, balayage, switch-on, etc, acestea nefiind insa decat adaptari sau “reinventari” ale clasicului shatush.

Mai mult, daca la inceput shatusul se baza pe diferite tonuri de blond si castaniu, acum gasim efecte speciale adaptate si la culori mai neobisnuite, cum ar fi albastru, turquaz, roz, violet, verde sau rosu aprins.

In Bucuresti si in tara sunt multe saloane care au adoptat si ele acest stil, insa noi va putem aminti cu aceasta ocazie de Stilistul Danilo Lusito, stilist care a facut cursuri de specializare in tehnica efectelor speciale la prestigioasa Academie din Italia “Tagliati X il Successo”. Aici acesta a invatat atat tehnica Shatusului classic, cat si numeroase alte adaptari ale acestuia, asa cum am amintit mai sus (ombre, ruffle, balayage, switch-on), adaptari in functie de lungimea parului, culoare, textura, etc.

Mai multe detalii despre tehnicile folosite de catre stilistul Danilo Lusito gasiti aici, iar poze cu schimbarile sale de look folosind aceste tehnici de efecte speciale le gasiti in albumele de poze de pagina de facebook a salonului sau pe facebook.com/DaniloLusitoStudio.

Trebuie mentionat deasemenea ca efectele speciale se imbina si cu anumite tunsori speciale, asa ca in final putem spune ca efectele speciale nu inseamna numai vopsirea “in degrade” cat si o tunsoare adaptata, care sa puna in valoare idea artistului si efectul ce se doreste a se crea.

In orice caz, cand vorbim de efecte speciale, vorbim de o ramura variata a acestei tehnici, deoarece aplicabilitatile acestuia sunt extrem de variate, atat in functie de lungimea parului, textura sa dar si in functie de culoarea dorita, si nu in ultimul rand in functie de fantezia stilistului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare