Coafuri

# sampon cadere par #cadere par #sampon

Ghid de cumparare: Sampon contra caderii parului

Femei sau barbati, tineri sau trecuti de varsta a treia, oricine poate fi afectat de caderea parului. Ani intregi de studii medicale au reusit sa clasifice genul de alopecii in functie de cauze si de gravitatea lor, dar si sa ofere solutii pentru a le trata sau pentru a le ameliora simptomele. Sampoane, uleiuri, masti de par, lotiuni sau chiar medicamente vin in ajutorul celor ce intampina probleme legate de podoaba capilara. Iata ce trebuie sa stii si ce trebuie sa urmaresti inainte de a iti achizitiona un sampon care sa te ajute in lupta impotriva caderii parului.

Tipuri de produse pentru par si scalp

In prezent iti sunt puse la dispozitie o multime de produse ce trateaza eficient caderea parului, sunt accesibile din punct de vedere al costurilor si sunt usor de gasit.

  •  Unul dintre cele mai la indemana tratamente este samponul contra caderii parului. Acesta poate fi folosit indiferent de varsta si sex si se gasesc de achizitionat in majoritatea farmaciilor sau pe site-uri de specialitate. Modul usor de utilizare face din samponul contra caderii parului una dintre cele mai folosite metode terapeutice. Mai mult, acestea au fost create pentru a trata alopecii de la cele mai usoare pana la forme severe, dar si pentru a preveni aparitia acestora.
  •  Uleiurile sau serurile pentru scalp vin in sustinerea samponului si ajuta firul de par sa se regenereze si sa devina mai puternic si mai sanatos.
  • Mastile de par sustin firul de par si ii redau puterea si elasticitatea pentru a preveni ruperea lui prematura.
  •  Lotiunile ce se aplica local pe zonele afectate de alopecie contribuie la repararea mai rapida a foliculilor de par.
  •  Pastilele recomandate ca tratament de catre medicul dermatolog sunt adesea intalnite in cazurile severe de alopecie.

Cum folosesti corect un sampon contra caderii parului

Aplicarea corecta si utilizarea corespunzatoare a tratamentelor pentru par si scalp au un cuvant important de spus in tratarea eficienta a afectiunii de care suferi.

  • Fiind produse dermatologice, aplicarea acestora trebuie facuta constant, fara intreruperi, conform indicatiilor de pe prospect sau ale medicului. Astfel, ia in considerare folosirea sampoanelor speciale inclusiv daca pleci in concedii sau daca mergi la coafor.
  • De obicei, produsele dermatologice sunt concentrate. De aceea, este important sa se respecte recomandarea de cantitate ce trebuie folosita.
  • Utilizarea in paralel a sampoanelor cu serurile pentru scalp au dovedit o eficienta si mai mare in lupta impotriva caderii parului. Spre exemplu, tratamentul pentru par si scalp de la OnConect include sampon si ser care, combinate, au rezultate extraordinare.
  • Rabdarea si perseverenta sunt doua aspecte importante de avut in vedere. Ca in cazul multor tratamente, rezultatele nu se vor vedea inca de la prima aplicare, ci acestea vor aparea treptat, in decursul a mai multe luni.
  • In unele cazuri, la inceputul tratamentul, este posibil sa observi o cantitate si mai mare de par cazut. Acest lucru este datorat activarii foliculilor de par care elimina parul inactiv. Odata eliminat acesta, parul va incepe sa se regenereze si sa se indeseasca.

Sursa foto: onconect.ro

Cum alegi produsul de par perfect pentru tine

Ca sa iti alegi samponul, masca sau tratamentul potrivit pentru tine, este foarte important sa cunosti tipul de par pe care il ai, gravitatea alopeciei, dar si cauzele care au condus la caderea parului.

1. Inainte de a incepe un tratament este bine sa consulti medicul dermatolog. In urma unor teste speciale, acesta poate sa puna un diagnostic. Alopeciile se impart in doua categorii principale, cele care au la baza afectiuni ce ataca foliculii de par, insa se pot trata, efectele nefiind definitive si cele care afecteaza iremediabil foliculii de par. In cazul acestora din urma, precum alopecia ereditara, cu toate ca nu exista tratamente care sa o vindece, exista solutii pentru a incetini evolutia ei.

2. Gradul alopeciei de care suferi este un alt criteriu de luat in considerare inainte de a iti alege samponul tratament. La Thymuskin, produsele pentru par si scalp sunt create pentru a rezolva atat alopeciile de grad incipient cat si alopeciile medii sau avansate. Mai mult, cu ajutorul produselor speciale, se poate preveni aparitia alopeciei daca se actioneaza inca de la primele semne de par deteriorat sau scalp nesanatos.

3. Tipul de par si de scalp pe care le ai trebuie de asemenea analizate inainte de a apela la un tratament. Un par afectat de vopsea va avea nevoie de un tratament diferit fata de un par fragil si deteriorat. Pe de alta parte, un par sanatos va avea nevoie de produse de ingrijire care sa il mentina asa.

Alopecia afecteaza nu numai parul de pe scalp si de pe corp al unei persoane, dar si starea de spirit a celui ce se loveste de aceasta problema dermatologica. Acum se gasesc solutii de tratament indiferent de gravitatea bolii sau de cauzele ce stau la baza ei. Astfel, daca te confrunti cu probleme legate de sanatatea scalpului si a firului de par, nu mai sta pe ganduri si actioneaza!

Sursa foto principala: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare