Coafuri

#stil #par #sarbatori #craciun #anul nou #revelion #coafura #frumusete

Cum sa-ti aranjezi parul de sarbatori

Sarbatorile de Iarna iti bat la usa si este un "must" pentru tine sa faci senzatie in noaptea de Craciun si cea dintre ani. Ai gasit deja vestimentatia potrivita, machiajul care sa se asorteze, insa nu stii ce sa faci cu parul. Programare la coafor ai, dar ce-i spui sa-ti faca? Pana la urma cum vrei sa te coafezi? Raspunsul la aceaste intrebari si nu numai afli citind in cele ce urmeaza despre cum sa-ti aranjezi parul de Craciun si Anul Nou.

Cum iti alegi coafura?

In primul rand trebuie sa tii cont foarte mult de cum esti imbracata. In functie de cat de eleganta este rochia, asa trebuie sa se prezinte si coafura ta. Gandeste-te putin cum ai arata daca ai avea o rochie neagra luxoasa si pretentioasa si parul lasat liber pe spate, cum obisnuiesti sa-l tii cand te duci la serviciu de exemplu. Tine cont, o tinuta elaborata cere o coafura elaborata.

De altfel, foarte important atunci cand iti alegi o coafura, trebuie sa iei in calcul daca ti se potriveste sau nu. De exemplu, daca ai forma fetei alungita, evita sa porti cocuri inalte care nu fac decat sa sublinieze si mai mult acest fapt. Daca ai un chip rotund, incearca o coafura care sa-ti incadreze chipul intr-un mod armonios.

La fel de importanta este si locatia, mediul in care iti vei petrece sarbatorile, atunci cand te gandesti cum sa-ti aranjezi parul. Daca alegi sa petreci Revelionul la restaurantul unui hotel, intr-o atmosfera luxoasa si pretentioasa, atunci si coafura ta va trebui sa fie pe masura asteptarilor. Gandeste-te ca asa cum exista un dress code in anumite locatii pe care le frecventezi, aceleasi reguli se aplica si cand vine vorba de par.

Pe de alta parte, atunci cand iti alegi o coafura, aceasta trebuie sa fie definita de elementul-surpriza. Pana la urma, atat Craciunul cat si Revelionul nu sunt zile obisnuite si presupun un tratament mai special. Astfel, ca sa te faci remarcata, incearca sa-ti aranjezi parul diferit de stilul tau obisnuit. De exemplu, daca ai parul cret il poti indrepta, iar un par drept poate fi ondulat.

Parul lung este un atu atunci cand vine vorba de coafuri elegante si asta pentru ca iti da posibilitatea sa te joci si sa experientezi, indiferent daca ai parul cret, ondulat sau drept.

Iata cateva exemple de aranjare a parului pentru noaptea de Craciun si Revelion ce te vor scoate din impas:

Coada eleganta


Daca ai parul lung, prindeti-l intr-o coada lejera si apoi foloseste ondulatorul de par pentru un efect de eleganta. Sublinieaza buclele astfel obtinute printr-un fixativ sau ceara.

Perfect drept

Indreapta-ti parul cu placa si apoi prinde la spate suvitele de deasupra tamplelor, ridicand astfel radacina parului pentru mai mult volum.

Un strop de romantism

Daca vrei sa capeti o nota de romantism, poti sa alegi varianta prezentata mai sus dar pe un par ondulat sau cret. Procedezi la fel: prinzi suvitele deasupra tamplelor si ridici parul cu ajutorul agrafelor. Pentru un plus de senzualitate si mister, lasa in fata cateva suvite libere.

Coc neglijee

Aspectul aparent dezordonat, diferit de celalalte cocuri facute pe un par drept, iti vor da un aer de fluiditate, eleganta si mister. Fiind totusi o coafura elaborata, pentru a realiza un coc neglijee/lejer, este necesar sa apelezi la un specialist.

Coc sofisticat

Pentru o aparitie mai pretentioasa, poti alege un coc stilizat cu agrafe si alte accesorii de par, prins sus sau intr-o parte. Pentru realizarea acestei coafuri, este de preferat sa te duci la un salon.

Ce sa eviti?

•    Evita coafurile rigide si invechite. Acum se poarta foarte mult stilul natural, lejer.
•    Nu exagera cu spuma, fixativul, gelul sau ceara. Nu vrei sa dai impresia de par supra-incarcat si imbacsit.
•    Ai grija cand iti alegi accesoriile pentru par. Evita elementele kitschoase sau exagerate.

Totul tine de atitudine

Fie ca optezi pentru a merge la salon sau pentru a-ti face parul acasa, intr-un stil mai sofisticat, sau din contra, natural si lejer, trucul cel mai simplu pentru o aparatie de senzatie este atitudinea. Fii increzatoare in fortele proprii si vei atrage privirile tuturor prin tinuta ta glamour special creata pentru Craciun si Anul Nou.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare