Coafuri

#par #volum #cosmetice #sampon #truc #stil #tunsoare #coafura

Cum sa ai un par plin de volum

Unul dintre cele mai importante aspecte ale frumusetii parului este volumul. Asa cum stim deja, un par frumos inseamna un par plin de stralucire si volum . Dar cum putem obtine un par mai bogat cand orice incercare de a-i conferi acest aspect este sortita esecului?

Ei bine, exista cateva “trucuri” care ne pot ajuta sa avem un par voluminos si in acelasi timp sa ne bucuram de aspectul natural al acestuia.


1 Tunde-te


Da, ai inteles bine. Daca iti doresti un par plin de volum primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa mergi la coafor si sa-i ceri stilistului tau sa iti faca o tunsoare noua, in scari. Astfel, parul tau va fi mai usor de coafat cu peria si foehn-ul, iar rezultatul dorit nu va intarzia sa apara. Daca ai parul foarte lung care cade greu pe umeri , ar trebui sa il scurtezi putin mai mult, macar pana la o lungime medie, pentru a prinde volum. 


2 Foloseste un sampon pentru volum


Citeste cu atentie eticheta produselor de curatare a parului si asigura-te ca samponul pe care il cumperi este creat special pentru a da mai mult volum parului. Aceste sampoane curata foarte bine firul de par si scalpul de surplusul de sebum care este responsabil pentru parul gras si tern. Asadar, daca vrei sa dai mai mult volum parului tau, evita sampoanele care contin balsam si alege-le doar pe cele de tip “clarifying”.


3 Incearca sa eviti folosirea balsamului


Balsamul iti va lasa parul foarte moale, iar un par moale este unul lipsit de volum. In general, balsamul trebuie folosit doar daca parul tau se incurca usor si se rupe la periaj. Daca nu ai un par dificil de descurcat si iti doresti mai mult volum, este recomandat sa renunti definitiv la balsam. Insa, daca nu il poti pieptana fara sa folosesti balsam obisnuieste-te sa aplici acest produs doar pe varfurile firelor de par, evitand radacina si scalpul.


4 Usuca-te cu capul in jos


Dupa baie, alege sa folosesti inteligent foehn-ul. Apleaca-te in fata, cu capul in jos si usuca-ti parul din aceasta pozitie, folosindu-te de foehn si perie. Dupa uscare, vei observa ca parul tau a castigat mult mai mult volum. Ai grija insa, apeleaza la aceasta metoda doar in momentele in care te grabesti foarte tare si nu ai timp de altfel de tratamente deoarece uscarea excesiva a parului cu foehn-ul poate duce la deteriorarea acestuia.


5 Mai putine produse de styling = mai mult volum


Ceara de par , spuma, fixativul, serul, uleiul etc. – toate aceste produse iti pot sabota incercarea de a-i conferi mai mult volum parului tau. Trebuie sa stii ca produsele de styling ingreuneaza firul de par, acesta devenind in general drept si suplu dar lipsit de volum.

Ideal este sa folosesti un singur produs de acest gen, de exemplu un fixativ de calitate, special creat pentru a conferi volum parului, iar rezultatele asteptate nu vor intarzia sa apara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare