Coafuri

#toamna #ingrijire #par

Cum sa ai grija de par toamna

Venirea unui sezon nou este sinonima practic cu provocari noi carora parul tau trebuie sa le faca fata zilnic. Astfel, este esential sa inveti cum sa-ti pregatesti suvitele pentru toamna daca vrei sa treci cu bine peste problemele care pot aparea odata cu schimbarea vremii. Cum sa faci lucrul acesta? Simplu, adoptand un program de ingrijire a parului adecvata.

De obicei, la inceputul fiecarui sezon, corpul nostru trece printr-o serie de schimbari hormonale care pot afecta textura parului nostru.

Tocmai de aceea, de multe ori inceputul toamnei poate atrage dupa sine probleme  cum ar fi caderea parului .

Primul lucru pe care am putea sa-l facem pentru a evita o astfel de neplacere este sa reparam raul facut pe perioada verii. In general, la sfarsitul sezonului estival, suvitele noastre sunt deteriorate din cauza clorului, a razelor ultraviolete si a caldurii excesive care il face sa para mai uscat si casant. Tocmai de aceea trebuie sa ajutam parul sa-si recapete sanatatea.

Pentru a da mai multa forta suvitelor noastre trebuie sa avem grija sa indepartam varfurile despicate sau sa alegem o tunsoare mai scurta.

Pe de alta parte, hidratarea parului este un must.  Acest lucru il poti face foarte usor folosind un balsam de par cu o concentratie mai mare sau balsamuri naturale cum ar fi uleiul de masline, de nuca de cocos sau jojoba. O alta metoda de hidratare a parului implica folosirea mastilor home-made, foarte bune pentru orice tip de par.

Insa, daca nu esti adepta tratamentelor naturale si le preferi pe cele conventionale, ai grija ca balsamul pe care il alegi sa nu contina ingrendiente care ar putea afecta culoarea suvitelor tale, in caz ca te vopsesti in mod normal.

Sa selectezi un balsam care protejeaza culoarea parului sau sa ceri sfatul unui hair stylist in vederea alegerii balsamului in functie de tipul parului tau este o miscare inteligenta. Ai grija insa, atunci cand vorbesti cu un specialist sa-i spui si de tratamentele chimicale la care ti-ai supus de-a lungul timpului parul pentru a nu avea o reactie adversa.

Cresterea umiditatii atmosferice este una dintre cele mai mari probleme pe care le aduce noul sezon. Femeile cu parul carliontat natural vor simti imediat efectul acestor schimbari termice si asta pentru ca parul se va zbarli mai usor.

In acest caz, balsamurile mai concentrate sau cele cu ulei de migdala pot reduce aceasta problema neplacuta, insa nu o pot rezolva definitiv. Vaselina este solutia cea mai buna si rapida daca vrei sa potolesti un par mai zbarlit si n-ai laga tine un alt produs care sa te ajute.

De asemenea, un spray bazat pe silicon este foarte bun atunci cand vrei sa-ti tii parul sub control si asta pentru ca tinde sa fie mai gentil decat celalalte produse cu un procentaj, ce-i drept scazut, de alcool.

Iar, daca vrei sa te vopsesti, tine cont de culoarea ochiilor atunci cand alegi culoarea. Toamna, bronzul incepe sa dispara si nu este indicat sa te iei dupa el. Nuanta pielii se schimba de mai multe ori intr-un an, in timp ce culoarea ochiilor ramane intotdeauna aceeasi, devenind astfel un instrument mult mai de ajutor atunci cand vrei sa schimbi nuanta parului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare