Coafuri

#accesorii florale #esarfa #coc #primavara 2011

Coafuri de primavara: cocul prins sus

Tendintele primaverii in hairstyle, naturalete si feminitate, se regasesc cu succes in cocul prins sus. Afla de ce recomanda stilistii acest look.

Simplitatea unui coc poate fi detaliul rafinat de care ai nevoie pentru a-ti completa lookul in acest sezon. Parul prins pune in valoare gatul si aduce un plus de glamour, chiar daca aspectul final este usor neglijent.

De la clasicul coc de balerina pana la coafuri tip chignon plasate in mod extrem in crestetul capului, strange-ti parul cu stil in aceasta primavara.

Jill Sander, Herve Leger by Max Azria. Sursa foto: Elle.com

Dintre coafurile feminine propuse de stilisti pentru acest an, rafinamentul parului prins intr-un coc deasupra cefei te poate ajuta sa obtii look-ul sofisticat pe care il doresti fara vizite periodice costisitoare la coafor.

Aceste coafuri, recomandate pentru parul mediu si lung, se remarca prin versatilitate: iti pot pune in valoare atuurile la orice ocazie, de la o cafea in oras cu prietenii pana la un eveniment cu tinuta eleganta.

Indiferent daca alegi un coc simplu, un chignon rafinat sau un nod sofisticat, vei fi in tendintele acestui sezon.

Cel mai clasic look, cocul de balerina, ramane o coafura sofisticata si a fost aleasa de multi creatori de moda pentru prezentarile colectiilor destinate acestui sezon.

Stilistii recomanda adoptarea acestei coafuri pe parul drept. Placa de intins parul nu este insa un accesoriu absolut necesar. Daca parul tau nu este foarte carliontat, intinde-l cu peria in timpul uscarii si alege apoi din multitudinea de look-uri.

Elegant si ingrijit, cocul de balerina, este prima alegere pentru un stil elegant. Daca simplitatea lui nu ti se pare potrivita pentru look-ul tau, imbogateste coafura cu un accesoriu elegant de par sau cu o esarfa colorata.

Zac Posen , Oscar de la Renta. Sursa foto: Elle.com

Acest look poate fi obtinut cu usurinta pe parul drept, chiar si fara produse speciale pentru par. Prinde parul intr-o coada, pe care o intorci apoi si o prinzi cu elastic de par ce poate fi ascuns apoi cu o simpla suvita.

Poti folosi mai multe agrafe pentru a-ti prinde cocul, insa look-ul cel mai cautat este cel natural, in care parul tau arata cat mai putin manipulat.

In afara de aspectele estetice, cocul prins sus este cea mai comoda alegere pentru zilele toride de vara, parul lasat liber iti afecteaza si mai mult confortul termic.

Pe timpul verii, look-ul cel mai cautat este cel neglijent. Poti lasa cateva suvite libere din cocul pe care l-ai prins si poti chiar crea cateva bucle, pentru a combina mai multe texturi, alta tendinta importanta in 2011 in hairstyle.

Zac Posen, Moschino. Sursa foto: Elle.com

Zac Posen este unul dintre designerii care a preferat un stil mai neglijent, combinand parul prins cat mai sus cu texturile naturale ale acestuia.

Pentru tinutele office, parul drept este insa preferat de stilisti, care spun ca look-ul rafinat al cocului prins sus ar putea ramane in tendinte si anul viitor.

Experimenteaza cu parul tau si incearca mai multe moduri de a-l prinde, inclusiv cocul prins sus, pentru a gasi look-ul cel mai potrivit pentru tine in acest sezon. Accesoriile florale si esarfele colorate iti stau la dispozitie pentru a te ajuta sa creezi un stil unic, ce va fi cu siguranta invidiat in 2011.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului