Coafuri

#coafura #cununia civila #vedete #stil #rochie #par #tinuta #fata #forma #volum #bucle #coc #rihanna #eva longoria #jessica alba #beyonce

Coafura potrivita la cununia civila, inspirata din stilul vedetelor

Pentru cununia civila, ai ales data evenimentului, rochia si invitatii, insa nu stii cum sa te coafezi. Totusi, coafura nu este un element pe care sa-l poti improviza pe moment. Chiar daca pentru ceremonia religioasa vei acorda o mai mare atentie si la acest eveniment trebuie sa arati minunat. Pentru a fi in perfecta aromonie cu tinuta, dar si cu trasaturile fetei, este bine sa tii cont de cateva sfaturi.

 Coafura in functie de forma fetei

In momentul in care alegi o coafura trebuie sa tii cont in primul rand de trasaturile fetei. Mai apoi de aspecte precum lungimea parului, textura acestuia si stilul personal. Bineinteles, rezultatul final trebuie sa fie un acord perfect intre toate caracteristicile. Daca optezi pentru coafura potrivita, iti poti ascunde defecte pe care nu credeai ca le vei corecta vreodata.

Si cum cununia civila este un eveniment important din viata ta de care iti vei aduce mereu aminte, este bine sa-ti adaptezi  coafura in functie de forma fetei.

Fata alungita . Pentru o fata alungita cu barbia usor ascutita, cele mai indicate sunt coafurile rotunde, cu multe suvite. De asemenea, bretonul diminueaza senzatia de fata prea lunga pentru ca „taie” fruntea lata. Rihanna a adoptat un look spectaculos prin folosirea unui accesoriu de par . Vedeta are fata alungita cu barbia ascutita, iar ultima coafura – parul scurt si puternic suvitat – i se potriveste perfect fizionomiei.

Fata ovala. Daca ai acest tip de fata, esti o norocoasa. Nu trebuie sa-ti faci prea multe probleme in privinta coafurii pentru ca poti purta orice. La cununia civila te va prinde extraordinar o coafura ca a cantaretei Mariah Carey – un coc prins lejer in zona cefei. Este cocul specific anilor ’40, realizat din suvite prinse mai „neglijent”. Inainte de a fi strans la spate, parul se onduleaza usor.

 

Fata rotunda. Fata ta este la fel de lata, cat este de lunga? Atunci ai cu siguranta o fata rotunda. Pentru aceste trasaturi ai nevoie de o coafura cu franjuri sau suvite filate spre obraji, care sa ascunda efectul de rotunjime.

Ti se potriveste o coafura cu volum, asa ca la cununia civila este foarte potrivit un coc sofisticat, in crestetul capului care sa reduca din senzatia de rotund. Prin acest coc elegant, Drew Barrymore a reusit sa-si puna in valoare fruntea ingusta si obrajii plini, prin faptul ca nu si-a lasat breton si si-a strans parul din partile laterale.

 

Fata patrata. La aceste trasaturi se recomanda evitarea liniilor geometrice drepte. Ideal este sa creezi impresia de ondulare pentru a „indulci” aceste trasaturi prea dure. Pentru a creea impresia unei fete mai rotunjite adauga volum in parti. Buclele pana la umeri, de marime medie, reprezinta coafura potrivita trasaturilor tale. Sandra Bullock este una dintre vedetele cu fata patrata, care stie foarte bine sa-si ascunda defectele cu ajutorul onduleurilor.

 

 Coafura in functie de tinuta

O tinuta elaborata necesita o coafura pe masura. Daca ti-ai ales deja vestimentatia pentru cununia civila, nu-ti mai ramane de facut decat sa-ti coafezi parul. Insa, nu toate coafurile se potrivesc la orice tinuta. In functie de modelul pentru care ai optat, iti vei asorta si coafura.

Coafura potrivita pentru o rochie lunga si dreapta. Eleganta inseamna in mare parte naturalete. De aceea, daca alegi o rochie in linii drepte, rafinata, este bine sa optezi si pentru o coafura pe masura. In general, la o astfel de rochie se potrivesc o multime de coafuri, insa cuvantul de ordin trebuie sa fie: eleganta. Poti opta pentru o coc clasic de chinezoaica, in zona cefei sau iti poti face cateva onduleuri mari. De asemenea, iti poti strange parul la spate, intr-o coada de cal sau intr-un coc lejer, usor ravasit. Pentru un efect spectaculos accesorizeaza-ti coafura cu o clama interesanta sau cu o floare naturala. Te poti inspira din coafura actritei Jessica Alba care este foarte naturala, plina de feminitate si senzualitate.

Coafura potrivita pentru o rochie cu decolteu adanc. La o rochie cu decolteu impunator, poti opta pentru bucle mari, lasate peste umeri. Nu vei fi complet expusa privilor, iar decolteul nu va parea deloc vulgar. Daca vrei o alura mai moderna, nu iti ondula tot parul, ci doar partea de sus a capului. Foloseste cu moderatie produsele de styling pentru a nu-ti incarca si imbacsi prea tare fibra capilara . Beyonce este adepta buclelor mari si apare de foarte multe ori la evenimente mondene cu aceasta coafura.

 

Coafura potrivita pentru o rochie cu volum. Iti plac la nebunie tull-ul, fundele si dantela, de aceea ai ales o rochie mai incarcata, in genul printeselor. La aceasta tinuta ar fi potrivita o coafura lejera, un coc format din mai multe bucle, cu bretonul dat pe spate. Vei afisa un aer romantic, visator. Nu este nevoie sa incarci foarte mult partea de sus, pentru a creea aromonie cu partea de jos. Inspira-te din coafura Rihannei si spune-i stilistului cum vrei sa arati in ziua in care vei spune DA in fata ofiterului starii civile.

Coafura potrivita pentru o costum elegant . foarte multe femei aleg pentru cununia civila o tinuta formata dintr-un costum elegant cu taior si fusta. La aceasta vestimentatie ai nevoie de o coafura pe masura, foarte rafinata, dar sofisticata in acelasi timp. Eva Longoria are o coc foarte elegant, pus in valoare atat prin bretonul intors in exterior, cat si prin cerceii rafinati care ii lumineaza fata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului