Coafuri

#par #coafat #tuns #pieptene #greseli #scalp

8 greseli frecvente care iti distrug parul

Iti tunzi parul periodic, o data la cateva luni, si aplici o masca revitalizanta o data pe saptamana. Teoretic, parul tau ar trebui sa arate minunat, nu? In realitate, multe femei isi maltrateaza parul fara insa sa stie acest lucru.

Iata 8 greseli frecvent intalnite pe care ar trebui sa le eviti, daca vrei sa ai un par stralucitor:

Greseala 1. Iti perii parul foarte ud

Periatul parului ud este un proces foarte agresiv pentru parul tau. Acesta este mult mai delicat si de aceea se rupe cu usurinta. Indicat este sa folosesti un pieptene cu dinti rari pentru a-ti descurca parul ud, incepand de la varfuri si urcand gradat catre scalpul parului.

Greseala 2. Uscarea sau coafarea parului in fiecare zi

Chiar daca iti doresti sa arati in fiecare zi impecabil, caldura emisa de aparatul de uscat sau temperatura extrem de ridicata a ondulatorului ori a placii de par iti poate degrada grav fibra capilara . Indicat este sa utilizezi aceste aparate de coafat cat mai rar posibil.

O solutie practica ar fi sa inveti sa-ti coafezi parul cat mai natural. Indiferent ca ai parul drept sau ondulat ai la dispozitie o larga posibilitate de coafare: cocuri diferite, coada de cal , coada impletita etc. Daca trebuie neaparat sa-ti usuci parul, foloseste uscatorul la o temperatura cat mai scazuta.

Greseala 3. Folosirea periei sau a pieptenelui pe o perioada mare de timp

Folosirea periei sau a pieptenelui pe o perioada mare de timp este o greseala foarte des intalnita deoarece aceste ustensile se uzeaza in timp. Obiectele de coafat distruse iti pot afecta parul, deoarece se incurca in par, dupa care il smulg. Mai mult decat atat, produsele de coafat se acumuleaza in perii, facand parul mai plat si mai tern. Specialistii recomanda sa schimbi obiectele de periat parul cel putin o data la doi ani.

Greseala 4. Frecarea parului ud cu prosopul pentru a-l usca

Frecarea puternica a capului cu un prosop uscat pentru a-l usca mai repede poate sa agreseze fibra capilara. Parul devine in timp mai casant si mai degradat. Tamponeaza bland parul cu un prosop moale de bumbac, pentru a absorbi apa cat mai eficient.

Greseala 5. Iti prinzi parul mereu la fel

Strangerea repetata a parului intr-o coada de cal, mereu la aceeasi inaltime, poate duce la deteriorarea parului. Elasticul iti strange parul cu putere si-l preseaza puternic, zi de zi in aceeasi zona. Variaza coafura si opteaza pentru o coada de cal mai ridicata sau mai joasa decat cea pe care ti-o faci in mod obisnuit. De asemenea, alege elastice de par care nu au capat de metal, deoarece parul se agata in acesta si risti sa-ti smulgi firele din radacina.

Greseala 6. Uscarea parului foarte ud

Daca parul tau este foar ud, procesul de uscare va dura implicit mult mai mult, adica parul tau va fi supus la o temperatura ridicata mai mult timp. Cel mai sanatos pentru parul tau este sa-l tii intr-un prosop moale de bumbac, timp de 10 minute, apoi inca 10 minute in aer liber, dupa care sa-l usuci sau sa-l coafezi.

Greseala 7. Nu tii cont de sanatatea scalpului

Parul tau iti transmite diverse semnale cand sufera. Fie ca incepe sa cada in numar foarte mare, fie ca apare matreata, este indicat sa nu neglijezi aceste aspecte. Pentru a fortifica radacina firului de par, trebuie sa ai o dieta alimentara sanatoasa, bogata in vitamine si minerale, esentiale pentru mentinerea sanatatii parului.

Greseala 8. Tunsul nepotrivit al parului

Intotdeauna tanjim dupa ceea ce nu avem, este un aspect care se aplica in orice domeniu, chiar si in cel al parului. Persoanele care au parul ondulat, il vor drept, iar cele cu parul drept il vor cat mai voluminos. De exemplu, filarea parului in cazul persoanelor care isi doresc mai mult volum este o solutie buna doar pe termen scurt, deoarece parul se va degrada mult mai usor. Indicat este sa ceri sfatul unui specialist care sa-ti recomande tunsoarea potrivita, in functie de structura parului tau.

Citeste mai mult:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare