Coafuri

#greseli par ud #par ud #ingrijire par

6 greseli pe care sa NU le mai faci cand ai parul ud

Parul ud este fragil si se va rupe mult mai usor, iar din acest motiv trebuie tratat si ingrijit cu atentie. De ce parul ud este mai delicat? Atunci cand parul se uda, proteinele care alcatuiesc fiecare catena (keratina) formeaza legaturi de hidrogen mai slabe si face ca firul de par sa se deterioreze mai usor.

Tot ce trebuie sa faci de acum inainte este sa scapi de acele obiceiuri care iti distrug firul de par, fara sa iti dai seama. Iata care sunt cele mai frecvente greselei pe care le faci cand parul este ud:

Iti descurci parul atunci cand este ud

Sa iti descurci parul dupa ce il speli, cat este inca ud, este o greseala care duce la ruperea firelor si la distrugerea podoabei capilare. Recomandat este sa iti periezi si sa iti descurci parul atunci cand este uscat, inainte de a intra la dus.

Il periezi agresiv

Atunci cand este ud, parul trebuie astfel periat incat sa fie protejat. Trebuie sa periezi cu blandete, intotdeauna incepe cu capetele spre partea de sus si tine cu mana portiunea pe care o periezi. Atunci cand iti periezi parul cat este inca ud, poti sa folosesti si produse speciale care te ajuta sa il descurci mai usor si sa minimizezi numarul firelor de par care se pot rupe.

Il usuci cu prea multa putere

Probabil ca ai auzit ca nu ar trebui sa iti usuci parul cu un prosop obisnuit, insa specialistii spun ca este mai importat cum iti usuci parul si nu neaparat ce folosesti pentru a-l usca. Parul nu trebuie uscat prin miscari puternice si viguroase si in loc sa il freci si sa tragi de firele de par fara mila, cel mai bine este sa il storci usor pentru a elimina toata apa.

Folosesti instrumente de coafat inainte ca parul sa se usuce

Placa de par, ondulatorul sau alte ustensile fierbinti nu trebuie in niciun caz folosite inainte ca parul sa fie complet uscat. Toata caldura degajata de aceste ustensile vor fierbe apa pe firul de par, iar acest lucru va dauna podoabei tale capilare. Foloseste toate ustensilele doar dupa ce parul este uscat.

Strangi parul intr-un coc sau in coada cat inca este ud

Elasticitatea parului se schimba cand acesta se usuca. Pe masura ce se usuca, lungimea firului de par se micsoreaza. Daca incerci sa strangi parul in coada cat inca este ud, acesta se poate rupe cu usurinta in jurul elasticului. In cazul in care vrei sa il strangi totusi, inainte de a se usca, foloseste ace de par sau un cleste.

Il usuci cu uscatorul de par cat este inca foarte ud

O alta greseala pe care o faci cand parul este inca foarte ud este sa incerci sa il usuci cu uscatorul de par. Aceasta operatiune nu va strica neaparat parul insa va fi mult mai greu de aranjat apoi. Uscarea parului cu uscatorul cat este inca foarte ud va dura ceva mai mult. Inainte de a-ti usca parul cu uscatorul, sterge-l usor cu prosopul sau lasa-l liber sa se usuce putin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare