Coafuri

#ingrijire par #par #par deteriorat #deteriorare par

5 obiceiuri proaste care iti pot deteriora parul

Parul este unul dintre atuurile cu ajutorul carora o femeie poate seduce un barbat. Pentru a avea insa o podoaba capilara demna de invidiat trebuie sa fii atenta si la normele de ingrijire a parului care sunt destul de simple, insa de foarte putine persoane respectate. Iata cateva obiceiuri proaste la care ar trebui sa renunti pentru a nu-ti deteriora parul:


1. Ustensilele de coafat neigienizate

Periile de coafat necesita un proces de curatare obligatoriu lunar, dar si dupa fiecare utilizare, pentru a te asigura ca pe acestea nu raman germeni sau reziduuri care iti pot afecta parul. Stilistii recomanda ca macar o singura data pe luna sa iti cureti periile pentru coafat cu bicarbonat de sodiu si apa, pentru a elimina secretiile uleioase produse de par.


2. Elasticele de par dure

Cele mai bune elastice pentru par sunt cele acoperite cu tesatura, deoarece cele din materiale dure pot sugruma firul de par si ii pot slabi radacina. Incearca sa iti lasi parul cat mai mult timp desfacut, liber sau sa folosesti agrafe sau clame de par.


3. Produsele cu prea multe chimicale

Substantele chimice artificiale pot dauna oricarei parti a corpului tau, iar parul nu face nici el exceptie. Prea mult colorant poate provoca mari probleme parului tau. Asigura-te ca nu folosesti prea multe substante chimice si inainte de aplicarea acestora aplica o masca hranitoare pentru par sau un tratament cu cateva zile inainte de a merge la coafor.


4. Serurile pentru protectia varfurilor

Nu aplica serurile pentru protectia parului inainte de a te usca pe par, deoarece acestea iti pot afecta parul daca-l expui la o sursa de caldura dupa ce le-ai utilizat. Daca vrei sa le aplici pe parul umed, nu mai folosi dupa aceea placa sau feonul, lasa parul sa se usuce natural.


5. Perierea parului umed

Un alt obicei prost care iti poate deterioara parul, si care este des intalnit, este perierea parului umed, care este mult mai sensibil si se poate rupe foarte usor. Daca vrei totusi sa iti perii parul atunci cand este ud, foloseste un pipetene cu dintii rari. De asemenea, nu este bine nici sa iti usuci parul cu ajutorul prosopului.



Sursa foto: redbookmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului