Coafuri

#par #culoare #machiaj #stilist #stil #tunsoare

5 greseli frecvente de aranjare a parului

Chiar daca esti o adolescenta ce experimenteaza schimbarile de look sau te afli la varsta maturitatii si vrei sa iti mai stergi de pe chip cativa ani, modul in care iti aranjezi parul te poate arata mai tanara, sau dimpotriva, mai in varsta cu 10 ani. Indiferent de stilul ales, exista cateva reguli de aranjare a parului care te vor ajuta sa arati tanara si proaspata la orice varsta. Iata care sunt principalele greseli de styling si cum le poti indrepta.

1. Parul prea scurt

Daca parul tau este bogat si sanatos, de ce i-ai da o forma prea conservatoare? Nu este o regula ca, odata ce inaintezi in varsta, sa abordezi si o tunsoare diferita, insa este adevarat ca o coafura ideala pentru tipul tau de par si forma fetei te poate intineri cu pana la 10 ani. Multe femei opteaza insa pentru parul tuns scurt , fara sa ai in considerare daca aceasta schimbare le avantajeaza.

Solutia: daca optezi pentru parul scurt, mentine-l un pic rebel. Vei arata mult mai moderna , decat in cazul in care ai merge pe taietura clasica. Cu cat inaintezi in varsta, ar trebui sa iti indulcesti trasaturile fetei, asa ca ofera un pic de volum tunsorii folosind o spuma de par .

2. Par mult prea lung

Parul mult prea lung iti va “trage” in jos si trasaturile fetei, dand impresia ca ai nevoie mai degraba de un lifting. Tine cont si de faptul ca varsta isi pune amprenta si asupra calitatii firului de par, asa ca va trebui sa il tunzi mai des si sa ai mult mai mare grija de acesta.

Solutia: daca iti place sa pastrezi lungimea parului, opteaza pentru o tunsoare bob . O tunsoare asimetrica sau fire inegale ale tunsorii, cu o lungime pana la umeri, va atrage atentia privitorului de la riduri. Pentru a evita firele rebele, foloseste un balsam pentru par.

3. Culoare prea inchisa

Culorile inchise nu se potrivesc oricarui tip de ten. Daca ai tenul deschis, un contrast prea puternic va deveni deranjant pentru ochi si iti va mai adauga cativa ani pe chip. De asemenea, nuantele inchise creeaza umbre pe fata ta, care duc la evidentierea ridurilor.

Solutia: Pastreaza-ti culoarea pe care o iubesti, insa opteaza pentru o nuanta cu doua, trei tonuri mai deschisa. De exemplu, daca pana acum purtai un saten inchis, rece, opteaza pentru o nuanta ciocolatie. O culoare calda va oferi, de asemenea, luminozitate tenului, fiind unul dintre principalele trucuri pentru a arata mai tanara.

4. O culoarea mult prea deschisa

Tenul tau va arata foarte sters daca optezi pentru o culoare a parului in aceeasi nuanta cu pielea ta. Daca mergi insa pe o paleta deschisa, atunci va trebui sa umbli mai mult la machiaj, pentru a-ti socate trasaturile in relief.

Solutia: un pic de contrast va oferi pielii tale stralucire. Daca iti plac nuantele deschise, atunci adauga in acestea un pic de pigment de culoarea caramelului. Astfel, nici cel mai rece blond nu te va mai arata palida si stearsa. Incearca sa combini pigmentii pentru a obtine culoarea care te avantajeaza. De asemenea, inainte de a cumpara orice vopsea, apropie diferite mostre de fata ta si observa care dintre acestea ti se potriveste cel mai bine.

5. Alegi culori sau tunsori mult prea excentrice

Te-ai lasat in voia trendurilor, insa noul look nu se armonizeaza cu trasaturile tale sau cu stilul vietii pe care il ai. Stilistii iti recomanda sa nu exagerezi cu machiajul sau cu tunsorile extravagante.

Solutia: stilul tau ar trebui sa evolueze odata cu varsta. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti imbatranesti fata apeland la tunsori cat mai comune, insa nu iti schimba total lookul doar de dragul trendurilor. Urmareste revistele si observa tunsorile vedetelor, care au intra-devar situatia financiara pentru a apela la stilist de renume. Incearca sa iti asociezi lookul acestora cu propriile tale trasaturi. Decupeaza cateva dintre tunsorile preferate si discuta-le cu stilistul tau, pentru a gasi cea mai buna transformare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului