Coafuri

#coafura #par #spic

3 impletituri pentru un par superb

Parul impletit poate fi in acelasi timp foarte sexy sau iti poate oferi o alura inocenta si copilaroasa . Parul impletit poate fi aranjat in nenumarate feluri si mulat atat pentru o zi la birou, cat si pentru o coafura mai sofisticata, perfecta pentru o mireasa.


In general coada spic se realizeaza foarte usor si poate fi facuta chiar si pe propriul par, insa cel mai bine este sa fii ajutat de cineva care are exprienta si iti poate manui parul cu atentie si aranja si ordona la sfarsit.


Coada spic


Fie ca alegi sa faci o coada spic simpla, intr-o parte sau sa o transformi intr-un coc, impletitura spic este foarte moderna. Pentru a realiza coada spic ai nevoie un pieptan, fixativ si un elastic  in aceeasi culoare cu cea a parului tau.


In prima instanta se piaptana parul foarte bine, se stabileste in ce parte va fi coada, iar dupa preferinte se va face o carare. Se prinde o parte de par care se divide in trei sectiuni si se impleteste ca o coada normala. Pe masura ce inaintezi cu impletitura, la cele 3 suvite impartite incepi sa adaugi parul din laterale, si continua impletitura pana cand ai incadrat tot parul in aceeasi coada.


Coada de peste


Spre deosebire de impletitura simpla, coada de peste se realizeaza doar din doua suvite de par.
Prinde tot parul intr-o coada, separa-l in doua parti egale si din spatele fiecarei suvite, trage cate o sectiune mai mica de par peste suvita de pe partea opusa si continua tragand suvita din spatele celeilalte sectiuni peste prima suvita de par.


La final, coada va fi asemanatoare cu o coada de peste, iar acest look poate fi purtat in general ziua, insa daca este accesorizat sau se strange intr-un coc lejer, el se potriveste si unui eveniment de seara.


Impletitura olandeza


Impletita olandeza se asemana destul de mult cu impletitura spic in ceea ce priveste tehnica, diferenta dintre aceste doua stiluri fiind aceea ca impletitura olandeza se face pe interior. Mai exact, la impletitura spic, suvitele se aduc pe deasupra, iar la coada olandeza, suvitele se trec pe dedesubt.


Nu uita ca impletiturile pot fi mulate dupa starea, placul si personalitatea ta. Iti poti face o coronita sau un fel de bentita doar impletindu-ti parul, poti realiza un coc simplu, oferindu-i personalitate prin realizarea unei impletituri intr-o parte sau iti poti face cateva bucle sexy care izvorasc dintr-o coada impletita in lateral.

Sursa foto : weddingbee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului