Coafuri

#bucle #coafuri #coafuri simple #coafare par

Trucuri pentru bucle de efect

Stiai ca o simpla soseta poate face minuni cu parul tau? Daca ti-au ramas prin casa sosete vechi desperecheate sau de care nu mai ai nevoie, nu te grabi sa le arunci la gunoi. Transforma o soseta intr-un bigudiu original cu ajutorul caruia sa-ti buclezi parul. Descopera trucuri mici, de mare efect: buclele cu soseta!

Buclele obtinute cu soseta sunt o modalitate inedita de a te coafa. Tehnica este simpla si poate sa te salveze cand trebuie sa te coafezi rapid si nu ai un aparat electric la indemana. Pentru a obtine bucle sexy cu o simpla soseta, iti trebuie un elastic de par, putina apa, o foarfeca si o soseta. Iata cum sa-ti faci bucle cu soseta in numai 5 pasi:


1 Pregateste soseta


Taie o soseta lunga in zona labei piciorului pentru a obtine un "burlan". Prinde soseta de unul dintre capete si ruleaza-l spre celalalt capat. Ar trebui sa obtii o forma ca de gogoasa cu gaura in mijloc. Este important ca soseta sa fie lunga pentru ca "gogoasa" sa aiba pereti umflati, nu subtiri.


2 Leaga-ti parul in varful capului


Primul pas pentru a obtine bucle este legarea parului. Acesta trebuie legat cu un elastic simplu, in asa fel incat coada sa fie prinsa chiar in mijlocul capului. Pentru o manevrare mai usoara, apleaca-ti capul in fata, strange parul in maini si prinde-l in crestetul capului cu un elastic.


3 Umezeste coada


Umezeste usor parul la coada, insa ai grija sa nu-l uzi complet. Pentru distribuirea uniforma a stropilor de apa, foloseste o sticla cu pulverizator.


4 Ridica si ruleaza parul


Ridica-ti coada in pozitie verticala si introdu varful cozii in gaura sosetei. Ia varful cozii si intinde-l peste marginea sosetei si apoi imediat sub aceasta margine, pe toata suprafata peretilor sosetei rulate. Aceasta miscare poate fi facuta mai usor daca introduci degetul mare in "gogoasa". Ruleaza soseta in jos, pe toata lungimea cozii, pana ajungi in crestetul capului. Vei obtine un coc.


5 Asteapta inainte de a scoate soseta din par


Pentru ca buclele sa se formeze, trebuie sa astepti cel putin 10-20 de minute. Pentru rezultate optime, pastreaza cocul pana dimineata. Scoate apoi soseta din par cu grija. La final, buclele tale vor arata ca si cum au fost facute cu un aparat profesional.

Sursa foto: perfume.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare