Coafuri

#tratament #masca de par #par

Secrete naturale pentru un par frumos

Parul tau este afectat in fiecare zi de poluare, raze ultraviolete , de stresul cotidian si substantele chimice din cele mai multe produse pentru par.

Poti cheltui multi bani pe produse scumpe si pe tratamente la coafor, dar rezultatele ar putea sa intarzie. Investitia in parul tau poate aduce insa beneficii mai mari, atunci cand alegi sa il tratezi cu remedii naturale, usor de pregatit in casa.

Sanatatea parului tau porneste de la o dieta echilibrata cu multe fructe si legume. Pentru a-i asigura insa stralucirea si textura necesara pentru a-l putea coafa usor, incearca remediile naturale prezentate mai jos. Spre deosebire de produsele din comert, acestea nu au efecte secundare si ii pot reda parului tau vitalitatea.

In afara de uzura zilnica, parul tau sufera si la fiecare spalare din cauza clorului si calcarului din apa. Ingrijeste-l cu ingrediente naturale si ii vei reda stralucirea. Dupa aplicarea tratamentului natural pe parul tau, acopera-ti capul cu o casca de dus si lasa-l sa lucreze.

 

Masca de par cu castravete – pentru parul afectat de clor

 

Ingredientele necesare sunt: un ou, doua lingurite de ulei de masline si un castravete mic, curatat.

Rade castravetele si amesteca ingredientele pana obtii o pasta omogena. Aplica amestecul pe par si lasa-l 10 minute. Clateste-ti parul si spala-l apoi cu sampon.

Pentru a-i reda vitalitatea parului tau afectat de clorul din apa, repeta tratamentul lunar.

 

Masca de par cu miere – pentru stralucire

 

Amesteca mierea de albine cu uleiul de masline in proportii egale, in cantitatea necesara pentru lungimea parului tau. Intinde amestecul pe par si lasa-l sa actioneze timp de douazeci de minute.

Repetat saptamanal, acest tratament va revigora si va oferi stralucire si parului foarte uscat.

 

Tratamentul cu otet de mere – impotriva matretii

 

Matreata si descuamarea pielii scalpului sunt, de multe ori, provocate de un dezechilibru in PH-ul pielii tale.

Un amestec de otet de mere cu apa si frunze de menta poate elimina dezechilibrul si senzatia de mancarime.

Amesteca o ceasca de apa cu jumatate de ceasca de otet de mere si incalzeste amestecul pana aproape de fierbere. Adauga apoi doua frunze proaspete de menta si asteapta sa se raceasca.

Cand amestecul s-a racit, aplica-l pe tot parul si maseaza-ti usor scalpul. Acopera-ti parul cu un prosop si lasa tratamentul sa actioneze un sfert de ora. Dupa ce ti-ai clatit parul, il poti spala cu un sampon hidratant. Mirosul de otet dispare repede din par, mai ales atunci cand folosesti frunze proaspete de menta.

 

Tratamentul cu ulei fierbinte – pentru varfurile despicate

 

Un tratament fierbinte iti va ajuta parul sa absoarba mai bine umezeala. Poti alege sa folosesti ulei de masline sau ulei de soia. Incalzeste uleiul punandu-l in recipient pe care il pui apoi in apa fierbinte.

Daca uleiul s-a incalzit prea mult, nu-l aplica pe parul tau pana cand nu se raceste corespunzator. Cu cat mai cald, cu atat mai bine, insa daca il simti prea fierbinte atunci cand iti atinge pielea capului, mai asteapta putin.

Intinde amestecul in par cu un pieptene si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute. Dupa ce clatesti parul bine, il poti spala cu sampon. Pentru parul foarte uscat, tratamentul este recomandat dupa ce parul a fost spalat. Clateste-l apoi pana simti ca parul s-a curatat complet.

 

Nu uita! Vopseaua de par este cel mai mare pericol pentru parul tau.

 

Incearca sa nu-ti vopsesti parul mai des de doua luni sau incearca vopselurile de par naturale, pe baza de extracte de plante. Cu cat iti vei vopsi parul mai rar cu vopsea care contine substante chimice, cu atat mai sanatos va fi pe termen lung.

Daca parul tau se deteriozeaza in continuare in ciuda tratamentelor naturale, cere sfatul unui medic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului