Coafuri

#soare #vopsea de par #par

Par vopsit - cum sa mentii culoarea si stralucirea sub razele soarelui

Abia ai iesit din salonul de infrumusetare, cu noul tau look, par tuns dupa ultimele tendinte si vopsea intr-o nuanta perfecta, stralucitoare?  Ei bine, pentru ca lucrurile sa ramana exact asa, iar noua ta imagine sa fie impecabila, trebuie sa acorzi multa atentie parului proaspat vopsit, mai ales atunci cand razele soarelui sunt puternice si parca sterg cu buretele intensitatea culorii parului.


Iata cateva solutii care te vor ajuta sa iti mentii culoarea parului intensa pentru mai mult timp.


Foloseste sampon uscat


La fiecare spalare, culoarea parului vopsit isi pierde din intensitate, lucru destul de vizibil. Daca, de exemplu, parul tau cere sa fie spalat o data la doua – trei zile, foloseste mai des samponul uscat si utilizeaza samponul normal mai rar. Samponul uscat protejeaza culoarea parului si ii mentine culoarea intensa pentru mai multa vreme. Daca nu ai sampon uscat, foloseste pudra pentru bebelusi: toarna pudra pentru bebelusi la radacina parului si apoi piaptana-l cel putin doua minute.


Atentie: pudra pentru bebelusi nu este o solutie buna daca ai parul inchis la culoare. Totusi, samponul uscat exista si in variante pentru par brunet .


Spala-te cu sampon nuantator


Atunci cand iti speli parul, evita sa utilizezi un sampon obisnuit si foloseste un sampon nuantator, perfect pentru culoarea ta. Astfel,  culoarea parului nu doar ca nu isi va pierde din intensitate, ci va fi mai frumoasa si stralucitoare dupa fiecare spalare.


Ulei pentru protectie solara


In comert sau in saloanele de infrumusetare se gasesc diverse uleiuri  cu SPF ridicat, perfecte pentru orice tip de par, insa indispensabile parului vopsit. Daca vrei sa iti mentii parul sanatos, iar culoarea acestuia sa fie intacta, utilizeaza uleiul cu SPF mare dupa fiecare spalare.


Poarta palarie


Palariile nu doar ca sunt  accesorii la moda in acest an, dar te protejeaza de radiatii si iti feresc parul de de razele puternice ale soarelui. Alege o palarie cu borul mare, care sa iti protejeze o suprafata cat mai mare de par, dar si de piele.


Frunze de nuc pentru parul inchis la culoare


Fierbe 10 frunze de nuc in 3 litri de apa, lasa lichidul sa se raceasca si incearca sa stai cel putin 5 minute cu parul in solutia rezultata. Fiertura de frunze de nuc face minuni in ceea ce priveste parul negru, roscat sau saten inchis.


Flori de musetel pentru parul blond


Fierbe doi litri de apa in care sa adaugi o mana de flori de musetel si sa le lasi la infuzat timp de 20 de minute. Dupa ce ai spalat parul, clateste parul cu aceasta solutie, storce-l si usuca-l fara il mai speli cu apa curata. Florile de musetel intensifica reflexiile blonde ale parului.
 

Sursa foto : foreverliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare