Coafuri

#par ondulat #balsam #feon #onduleuri #sampon #bigudiuri #placa par #moate

Ofera-i parului o pauza si coafeaza-l fara feon si ondulator

Ondulatorul, placa si feonul sunt adevarate instrumente de tortura pentru par. Temperatura inalta la care functioneaza acestea supun podoaba capilara la un tratament "inuman". Oricat de folositoare le-ai gasi, incearca sa renunti la ele din cand in cand.

 


Riscurile ustensilelor electrice

Azi vrei parul drept, maine ti-ar placea sa il ondulezi, iar de fiecare data cand il speli, vrei sa il usuci cat mai repede pentru a putea iesi din casa. Dar cu ce riscuri! Placa de par, ondulatorul si feonul afecteza cheratina, proteina care intra in structura firului de par. Acesta se subtiaza si isi pierde fermitatea.

Si, uite asa, parul se deterioreaza pe zi ce trece. Varfurile se despica, iar parul isi pierde din stralucire.

Cum sa indrepti parul fara caldura

Sursa foto: becomegorgeous.com

Atunci cand renunti sa mai folosesti cel putin pentru o perioada instrumentele de styling ce utilizeaza caldura va trebui sa gasesti metode alternative de coafare astfel incat sa obtii aceleasi rezultate.

Cand vrei sa iti indrepti parul ondulat, cauta sampoane si balsamuri concepute pentru parul drept, dar si o baza de styling menita sa netezeasca parul. Piaptana parul bine si ruleaza-l suvita cu suvita in jurul capului astfel incat sa stea lipit de calota. Fixeaza-l cu clipsuri si lasa-l sa se usuce natural. Cand il vei desface, buclele tale au disparut ca prin minune.

O alta metoda, daca ai parul cu onduleuri mici, este sa folosesti bigudiurile mari. Cu cat mai groase, cu atat mai bine. Fixeaza-le pe par simetric, dar nu inainte sa fi aplicat un balsam. Cand s-a uscat, aplica fixativ pentru a-l face sa-si pastreze forma mai multa vreme.

Cum sa ondulezi parul fara caldura

Sursa foto: becomegorgeous.com

Daca ai parul drept, foloseste bigudiurile mici pentru a-l ondula. Poti aplica pe parul umed putin fixativ inainte sa il infasori pe bigudiuri.

O varianta ar fi clasicele "moate", metoda folosita de bunicile noastre pe vremea cand bigudiurile erau rare, iar feonul nu ajunsese inca in toate casele. Foloseste benzi de bumbac dintr-un tricou vechi. Ruleaza suvitele de par pe fasia de tesatura, iar cand ai ajuns la baza parului, fa-i un nod. Lasa parul sa se usuce natural, apoi desfa moatele.

De asemenea, poti folosi un burete de par pentru a prinde parul intr-un coc tip gogoasa. Metoda functioneaza bine si pentru parul uscat, astfel ca atunci cand il vei desface vei avea bucle lejere foarte delicate.

Daca vrei onduleuri mici in stil afro atunci impleteste-ti parul cat e ud in codite mici si lasa-l sa se usuce.

Sursa foto: rr-magazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului