Coafuri

#trucuri #ingrijire par #par toamna #ingrijire par toamna

Ingrijirea parului toamna: 5 trucuri eficiente

Toamna aduce cu sine nevoi noi pentru podoaba ta capilara. Ingrijirea parului nu mai arata la fel ca in timpul verii, cand alti factori de mediu influentau sanatatatea suvitelor tale. Afla care sunt cele mai eficiente trucuri de pastrare a firelor de par in forma maxima, la inceputul sezonului rece.

Ingrijirea corecta a parului tine intotdeauna seama de schimbarea anotimpurilor. Toamna iti expune suvitele unor noi agresiuni, precum vantul puternic, aerul uscat sau umiditatea excesiva. In plus, podoaba ta capilara are nevoie si de un tratament special dupa o vara fierbinte, in care s-a deshidratat sub razele soarelui. O serie de trucuri eficiente te ajuta sa ai grija de parul tau la inceput de toamna!


1. Curatarea intensa


Dupa folosirea in exces a produselor de par, a lotiunilor SPF si a fixativelor, parul tau are nevoie de o curatare intensa pentru a fi "gata" de iarna. Mergi la salon pentru o sesiune de curatare intensa a parului sau investeste intr-un sampon profesional cu acest efect, pentru un nou inceput pe care suvitele tale il merita din plin!


2. Hidratarea profunda


Acest element de ingrijire a parului este valabil pentru orice sezon, insa este cu atat mai important la inceput de toamna, cand parul tau uscat de soare si apa este intr-o forma mai putin admirabila. Prepara-ti masti de hidratare in casa, cu ulei de masline, argan sau ricin, astfel incat firele de par sa isi recapete elasticitatea. Odata ce parul tau a fost curatat in profunzime, tratamentele tale de hidratare vor avea o eficienta crescuta.


3. Taierea varfurilor


Firele de par despicate sunt ultimele "bagaje" pe care vrei sa le iei cu tine in sezonul friguros de iarna. Profita de zilele cu vreme inca prietenoasa si regenereaza-ti podoaba capilara cu o sesiune de taiere a varfurilor. Parul tau va arata mult mai sanatos si se va mentine astfel pana la primavara.


4. Masurile anti-electrizare


Aerul umed, ploile si vantul dau nastere unui fenomen detestat de femeile din lumea intreaga: electrizarea parului si aranjarea haotica a firelor. Daca vrei sa scapi de efectele umiditatii, ai grija sa folosesti un ser sau un spray care sa te protejeze in acest sens.


5. Masajul scalpului


Sanatatea parului vine din interior, de aceea masajul scalpului este foarte benefic pentru stimularea cresterii podoabei capilare. Inainte sa iti speli parul, maseaza-ti pielea capului cu buricul degetelor si iti vei ajuta foliculii de par sa functioneze optim.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare