Coafuri

#par #ingrijire #vara #ingrijire par

Ingrijirea parului pe timp de vara

In mod ideal, vara aduca parului tau suvite naturale si o textura minunata. In realitate, temperaturile ridicate si umiditate duc la despicarea firului de par si la un aspect mai putin decat ideal. Afla care sunt cele mai bune reguli pentru ingrijirea parului pe timp de vara.

Toate tipurile de par pot suferi din cauza conditiile climaterice, iar expunerea la soare poate fi uneori la fel de daunatoare ca uscarea parului cu cel mai fierbinte jet de aer.

 

Rareste spalatul cu sampon
 

Spalatul zilnic cu sampon inlatura prea rapid uleiurile naturale de pe parul tau, care il protejeaza de radiatiile solare puternice, de umiditate si de vant.

Alege un sampon pe baza de fructe care sa-ti protejeze mai bine parul de temperaturile ridicate ale verii. Nu spala parul cu apa fierbinte pe timpul verii, apa calduta fiind mult mai recomandata.

Daca vrei sa renunti complet la sampon pentru binele parului tau, il poti curata cu o solutie de otet de mere si apa, in parti egale, pe care o poti aroma cu cateva frunze proaspete de menta sau cu alte flori sau frunze de plante aromatice .

Incalzeste amestecul pana la punctul fierberii intr-o oala care sa nu fie din aluminiu, adauga apoi florile sau frunzele alese si ia oala de pe foc. Dupa ce s-a racit, clateste-ti parul cu solutia naturala de curatare.

Atunci cand acest lucru este posibil, incheie ritualul spalarii parului cu apa rece, care ajuta parul sa pastreze umiditatea si sa nu se deshidrateze rapid. Clatitul cu apa rece da si o stralucire placuta firului de par.

 

Foloseste cat mai putine produse
 

Pe timpul verii stilistii recomanda folosirea a mai putine produse pentru par, de la vopseaua de par pana la fixativ si solutii chimice de indreptare a parului sau de permanent.

Evita produsele care contin alcool, care usuca firul de par si pot chiar facilita aparitia efectelor neplacute ale soarelui si vantului.

 

Renunta la uneltele fierbinti
 

Daca obisnuiesti sa folosesti uscatoare de par cu aer fierbinte, placi de intins parul, ondulatoare sau bigudiuri electrice, incearca sa reduci cat mai mult folosirea lor pe timpul verii.

Lasa-ti parul sa se usuce la aer. Pentru a nu renunta la coafura dorita, lasa parul sa se usuce partial, apoi impleteste-l usor pentru a obtine o textura reusita sau piaptana-l delicat pentru a-l indrepta usor.

In cazul in care nu esti dispusa sa renunti la uscatorul de par, foloseste un balsam care nu trebuie clatit din par dupa folosire.

 

Acopera-ti parul cand faci plaja
 

In zilele in care stii ca te vei expune prelungit radiatiilor solare, fie pe plaja, fie la piscina sau la strand, protejeaza-ti parul acoperindu-l. Poarta o esarfa sau o palarie pentru a evita expunerea indelungata a parului la soare.

Inainte de a inota, umezeste-ti parul, atunci cand este posibil. Parul tau nu poate absorbi cantitati prea mari de umezeala. Daca il clatesti cu apa curata inainte de a intra in pisicina sau in mare, va fi mai putin expus clorului sau sarii din apa.

Chiar daca urmezi toate sfaturile pentru ingrijirea parului pe timp de vara, nu uita ca aspectul lui depinde si de starea ta de sanatate. Bea multa apa pe timpul verii pentru a evita deshidratarea interna, care afecteaza si scalpul si aspectul parului tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare