Coafuri

#vopsea de par #radacini #par vopsit

Cum sa-ti vopsesti parul pentru a arata mai tanara

Parul si pielea tradeaza cel mai usor varsta unei femei. Daca iti ingrijesti bine pielea si tii sub control ridurile, afla cum sa-ti vopsesti parul pentru a arata mai tanara.

Parul carunt poate aparea inca de la sfarsitul adolescentei pe fond genetic, insa, daca il vopsesti corespunzator nu trebuie sa renunti la aspectul tineresc .

Coafura potrivita are un impact mare asupra varstei pe care o percep cei din jur, insa culoarea parului poate fi elementul cel mai important pentru a pastra un look proaspat, care sa te faca sa arati mai tanara.

Alegerea culorii potrivite in functie de culoarea tenului si a ochilor, dar si tehnica de vopsit, sunt factorii care influenteaza cel mai mult cat de tanar arata parul tau. Cu un par proaspat vopsit, intr-o culoare aleasa cu grija, si pielea ta poate arata mai tanara iar tu ii vei putea surprinde pe cei din jur cu varsta ta.

Afla cum sa-ti vopsesti parul pentru a arata mai tanara.

 

Evita extremele

 

O culoare prea inchisa sau prea deschisa pentru parul tau nu te va ajuta sa obtii look-ul cel mai tineresc. Odata cu trecerea anilor, pigmentul nu este pierdut doar din parul care devine carunt, ci si din piele.

Daca alegi o nuanta prea inchisa, risti sa creezi un contrast prea mare intre culoarea pielii si a parului. Acest contrast subliniaza ridurile de expresie si cele fine si trebuie evitat.

O nuanta prea deschisa, care se apropie prea mult de culoarea pielii tale, iti va da un aspect spalacit si batranesc.

Pentru a intineri cu ajutorul parului vopsit, stilistii recomanda alegerea unei culori cu cateva nuante mai deschisa decat culoarea naturala a parului tau (inainte de aparitia parului carunt).

 

Alege vopseaua potrivita

 

Vopseaua de par permanenta nu este strict necesara daca parul tau nu a incaruntit complet.

Specialistii recomanda vopseaua de par semipermanenta sau vopselele fara amoniac . Vei putea obtine un efect reusit de suvite si vei colora parul alb in timp ce iti protejezi si parul care nu a incaruntit inca.

Spre deosebire de vopseaua clasica de par, cea semipermanenta isi pierde intensitatea intr-un mod mai natural odata cu trecerea timpului. Daca te hotarasti sa renunti la ea si sa revii la culoarea ta naturala, parul tau va arata mai bine in timpul tranzitiei fata de un par vopsit repetat cu o culoare permanenta.

Nuantele recomandate de stilisti pentru cel mai tineresc aspect sunt culoarea mierii (pentru blonde), ciocolatiul (pentru brunete) si castaniu pentru roscate.

 

Vopsitul cu suvite

 

Daca alegi sa iti vopsesti parul in suvite, vei obtine acelasi efect de intinerire chiar daca nu ai inca par alb .

Nuantele naturale sunt alegerea cea mai buna: brunetele pot alege nuante de caramel in timp ce blondelor le sunt recomandate nuantele de culoarea mierii.

Vopsirea ton pe ton este deosebit de eficate in lupta cu trecerea anilor, dar nu exagera cu suvitele, deoarece ai putea obtine un efect contrar asteptarilor.

Deoarece suvitele sunt mai greu de realizat acasa, este recomandat sa apelezi la un stilist, care sa te ajute sa alegi culoarea potrivita pentru a te intineri si iti poate da sfaturi pe care sa le folosesti daca decizi ca te descurci sa iti vopsesti parul acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare