Coafuri

#coafat #ingrijire #par

Cum sa-ti mentii parul frumos si sanatos

Zi de zi, parul este supus unor care contribuie la deteriorarea lui. Afla cum il poti proteja pentru a te bucura de un par frumos si sanatos.

Deteriorat iarna de frig si vara de expunerea la radiatiile solare puternice, parul tau are nevoie de atentie constanta pentru a fi in cea mai buna forma.

Alimentatia este un factor important pentru par. Specialistii recomanda evitarea dietelor de slabit care duc vizibil la caderea parului . Cele mai importante elemente din alimentatie care ajuta parul sunt acizii grasi Omega-3 (care se gasesc in pestii de apa rece, cum este somonul) si proteinele (daca ai o dieta saraca in carne, compenseaza prin alune, nuci si lactate).

Dupa ce te-ai asigurat ca parul tau este hranit bine in interior, ingrijeste-l si in exterior. Afla sfaturile specialistilor pentru ingrijirea parului .

 

La dus

 

Pentru a beneficia la maxim de proprietatile samponului si balsamului tau de par, este important modul in care le aplici.

Toarna in palma cantitatea dorita apoi adauga putina apa si freaca-ti palmele inainte de aplicarea pe par. Incepi aplicarea de la radacina parului, masand scalpul. Continua apoi cu crestetul capului si apoi cu firele din partile laterale si din spate.

Spalatul zilnic poate usca parul si scalpul. Rodney Groves, hair stilist la salonul Vartali din New York City, a explicat pentru marieclaire.com ca parul nu ar trebui spalat de mai mult de trei ori pe saptamana. In zilele in care nu il speli cu sampon, il poti clati cu apa si poti aplica balsam pe varfuri.

 

In timpul coafarii

 

Uscatoarele de par profesionale nu ar trebui folosite acasa, sustine Irene Meikle, directorul artistic al companiei de cosmetice Graham Webb.

Chiar daca usuca parul mai repede, uscatoarele de par profesionale au fost concepute pentru a fi tinute la distanta de par si miscate tot timpul. Daca le tii prea aproape de scalp si nu le misti in mod continuu, risti sa-ti arzi parul.

Pentru a-ti proteja parul de aerul fierbinte poti folosi un spray special sau poti elimina capul uscatorului de par care concentreaza caldura pe o suprafata foarte mica.

Nu folosi peria de par pana cand parul tau este uscat in procent de 80%. Pentru a te asigura ca parul nu se va incurca si rupe, trece-ti usor degetele prin par in timpul uscarii. Abia cand parul este aproape uscat si degetele tale nu mai intampina rezistenta, poti folosi peria.

Expertii recomanda folosirea periilor cu peri naturali de mistret . Acestea distribuie cel mai bine grasimea naturala a scalpului tau.

 

La salon

 

Chiar daca vopsirea deterioreaza parul in timp, pauzele mai scurte intre vopsiri l-ar putea ajuta. Andrew Bartfield, vice presidentele departamentului de Educatie la L'Oreal Professionnel sustine ca parul va suferi cel mai putin daca este vopsit la fiecare 28 de zile.

Motivul? Expunerea prelungita la vopseaua de par distruge bariera naturala de protectie a parului tau. Daca il vopsesti odata la 28 de zile, vopseaua nu mai trebuie tinuta la fel de mult timp pe par, deoarece varfurile s-au decolorat mai putin.

Expertii nu recomanda spalarea parului cu sampon timp de 72 de ore dupa vopsire . Daca astepti trei zile dupa ce te-ai vopsit pana sa folosesti samponul (foloseste produse speciale pentru parul vopsit), sansele de decolorare timpurie scad cel mai mult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare