Coafuri

#par #ingrijire #vara

Cum sa-ti ingrijesti parul vara

Sa ai grija de parul tau pe timpul verii este un “must”, mai ales daca vrei sa beneficiezi de vigoarea si stralucirea lui cat mai mult timp posibil.

Astfel, trebuie sa stii ca sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te expui la soare. Pielea nu este singura care ar trebui sa beneficiezi de protectie, parul de asemenea trebuie sa fie o prioritate. Pentru a-si pastra vigoarea si stralucirea naturala, cositele tale trebuie sa fie ingrijite cum se cuvine. Neglijarea podoabei capilare poate duce la o groaza de probleme cum ar fi: varfuri despicate, caderea parului , parul uscat sau deteriorat.

Mai ales, pe timpul verii, cand razele ultra- violete sunt mult mai puternice si nocive si au un impact mai mare asupra pielii si parului. Expunerea prelungita la soare sau apa sarata a marii sunt o amenintare demna de luat in seama pentru podoaba ta capilara. Ca atare, fii atenta la sfaturile urmatoare care te vor ajuta sa-ti mentii parul sanatos  pe toata perioada verii.

• De fiecare data cand te expui razelor soarelui incearca sa ai in vedere faptul  ca asa cum pielea ta trebuie ferita de ultra-violete, la fel se intampla si cu parul tau. Asta presupune sa folosesti un spray cu protectie UV pentru par. Astfel ai grija atat de structura firului de par cat si de culoare.

• Cand stai pe plaja pentru a te bronza, pune-ti o palarie in cap sau o esarfa . Asa garantezi suvitelor tale protectia de care au nevoie. Daca nu esti adepta palariilor, macar prinde-ti parul intr-un coc si foloseste ca accesoriu o plasa in care sa imbraci parul prins.

• Apa sarata din mare combinata cu razele soarelui au un efect negativ asupra structurii firului de par. Il usuca, il inaspreste si ii da un aspect lipsit de viata. Ca atare, evita sa petreci prea mult timp in apa. Iar daca o faci, ai grija ca imediat dupa aceea sa-ti clatesti parul cu un sampon hidratant.

• O alta posibilitate de a-ti proteja parul de efectele soarelui este un tratament pe baza de ulei. Astfel, foloseste un spray de par pe baza de ulei pe toata suprafata parului. Uleiul incins de soare patrunde mai bine in structura firului de par, hidratandu-l. In plus, vei obtine si acel look wet, care da atat de bine pe malul marii.

• Daca te pregatesti de o vacanta prelungita pe litoral nu investi in tuns si vopsit. Expunerea la soare va afecta stralucirea parului, iar ultra-violetele vor lovi in pigmentii de culoare, schimbandu-ti altfel nuanta de par pe care te-ai chinuit sa o obtii la coafor (sau acasa, dupa ce ai ales vopseaua perfecta).  Amana mai degraba programarea la salonul de infrumusetare pana la intoarcerea din vacanta. Un nou hair-style dupa atata relaxare si bronz te va face sa arati minunat, fara batai de cap.

Parul este un detaliu foarte important in ingrijirea corporala si este bine sa tii cont de aceste mici trucuri pentru a te putea bucura de stralucirea si frumusetea lui pe toata perioada verii.
 

Foto : www.after5detroit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare