Coafuri

#coafuri #tunsoare #forma fetei #stil #sfat

Cum sa te tunzi in functie de forma fetei

Sa iti alegi tunsoarea perfecta nu este un lucru usor. Sunt foarte multi factori de care trebuie sa tii cont, de la textura parului si culoare pana la tendinte si gradul de dificultate al coafurii. Insa, cel mai important aspect care trebuie luat in considerare atunci cand te decizi sa faci o schimbare de hair-style este forma fetei .

Pentru a-ti usura munca si a te scuti de rasfoiutul zecilor de reviste de specialitate in cautarea tunsorii care te avantajeaza pe tine, trage cu ochiul la cele ce prezentate mai jos si fa o selectie in functie de forma chipului tau. coafeza ta va fi foarte impresionata atunci cand ii vei explica ca nu, sigur ca nu vei alege sa dai volum parului in parti pentru a da senzatia de "cap mare", atata timp cat fata ta este rotunda. Cunostintele tale in domeniu vor fi mai mult decat apreciate.

Rotunda
Daca ai fata rotunda, cel mai bine te avantajeaza tunsoriile baietesti si strengaresti. Opteaza pentru stilul bob, in scari, cu parul lasat mai lung putin in dreptul urechilor pentru o incadrare simetrica a chipului. Cele care sunt innebunite dupa parul lung pot fi fericite. Coafurile lungi sunt foarte recomandate pentru chipurile rotunde si asta pentru ca alungesc fata. Daca ai parul drept si lipsit de volum, ai grija: in ambele cazuri, atat varianta bob cat si parul lung, este bine sa dai volum parului in sus, nu in partile laterale pentru ca risti sa creezi imaginea de "cap mare".

Patrata
Pentru fetele patratoase nu sunt recomandate tunsorile scurte pentru ca ofera o imagine dura si aspra. Ce poti sa faci insa daca te-ai plictisit de parul lung si iti doresti de foarte mult timp sa te tunzi scurt? Simplu, incearca sa eviti tipul de tunsoare "baietos" si opteaza in schimb pentru cele ondulate, cu breton si chica. Fiind mai feminine, onduleurile vor indulci putin un aspect aspru. Pentru fetele cu aceasta forma a fetei si parul lung, este recomandata o coafura spectaculoasa care sa fenteze putin simetria naturala.

Triunghi inversat
Mica la nivelul fruntii si larga la cel al maxilarelor, fata trapez sau "triunghi inversat" cum mai este numita, are nevoie de o tunsoare care sa reechilibreze volumele. Astfel, in cazul in care optezi pentru un tuns scurt , coafeaza parul cu volum, putin zburlit atat in partea superiorara cat si la nivelul tamplelor. La fel ca si pentru parul scurt, si pentru cel lung se vor respecta aceleasi reguli ale volumelor superioare pentru a nu impovara partea inferioara a fetei.

Ce trebuie sa faci in cazul in care ai fruntea lata:
Exista o singura regula: acoperirea ei, indiferent daca esti tunsa scurt sau ai parul lung. Cum poti face acest lucru?
• prin cateva suvite asezata in diagonala;
• printr-un breton plin.
In cazul in care ai parul lung, evita pe cat posibil cocurile sau coada de cal care trag parul pe spate si lasa prea libera sectiunea frontala

Ce trebuie sa faci in cazul in care ai fruntea ingusta:
Lumina este vitala atunci cand ai o frunte mica. Fiind minoritara in ansamblul chipului, este de preferat ca fruntea sa fie lasata descoperita. Cum faci asta?
• nu purta breton;
• da-ti parul pe spate;
• tamplele trebuie sa fie degajate;
• volumul trebuie facut in inaltime pentru a crea impresia unei fruntii inalte.

Si daca porti ochelari?
Din ce in ce mai multe fete poarta ochelari. Multe dintre acestea aleg acest accesoriu doar pentru ca este trendy si sexy si nu din considerente medicale. Tocmai pentru ca o pereche de ochelari iti confera personalitate, trebuie sa stii cateva aspecte pentru ca tunsoarea ta sa fie in simbioza perfecta cu perechea ta de ochelari "cool":
• evita coafurile care acopera tamplele... de asta se ocupa ramele ochelariilor;
• lasa-ti fruntea libera, pentru ca fata sa poata respira;
• evita tunsorile lungi, nu sunt de preferat in cazul de fata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului