Coafuri

#bob #stil #tunsori #tunsori si coafuri # bob fals

Cum sa creezi o tunsoare bob falsa

Cu toate ca acest tip de coafura s-a bucurat de aprecierea stilistilor si in trecut, bobul va fi in 2012 vedeta tunsorilor medii. Elegant si natural, acest stil feminin se numara printre tendintele principale ale anului in curs. Din fericire, trucurile specialistilor te ajuta sa beneficiezi de acest look special, fara sa fii nevoita sa renunti la lungimea podoabei tale naturale. Iata cum poti sa creezi o tunsoare bob falsa, exact ca la salon.

Cum s-a nascut trendul "bob fals"

Toamna trecuta, in randul celebritatilor de la Hollywood s-a nascut o adevarata "epidemie" a bobului fals. Acest fenomen nu s-a petrecut intamplator, intrucat se simtea nevoia unui aer proaspat si natural, care sa contrabalanseze frenezia extensiilor.

Charles Baker Strahan, specialistul responsabil cu imaginea actuala a unui numar impresionant de celebritati ( Leighton Meester , Blake Lively , Mila Kunis), si-a impartasit secretele obtinerii unui bob fals "ca la carte".

Pasii realizarii bobului fals

Pentru o astfel de coafura chic si moderna, ai nevoie de un produs de fixare de calitate (de preferat, spray) si de multe agrafe in forma de ac.

Pasul 1: Aplica fixativul pe toata suprafata parului, apoi "ciufuleste-l" putin pentru a crea volum. Prinde jumatate de par din partea superioara in crestet, astfel incat sa poti lucra in voie cu suvitele de la spate.

Pasul 2: Impleteste parul incepand de la urechea dreapta, spre cea stanga, intr-o codita foarte lejera, care nu va fi vizibila la final. Aceasta va fi "baza" in care vei fixa suvitele de la suprafata cu agrafele. Ascunde orice fir de par rebel sub codita.

Foto: dailymakeover.com

Pasul 3: Ia cate o suvita subtire din parul prins in crestet si foloseste un pieptene des pentru a le "tapa" usor pe toata suprafata, astfel incat sa para mai voluminoase si sa aiba o stabilitate mai buna in cadrul coafurii.

Pasul 4: Fiecare suvita de par va fi indoita in interior la nivelul pe care il consideri potrivit (putin deasupra umerilor, de preferat) si atasata de coada impletita de la baza, folosind agrafele. Ai grija sa acoperi toata partea interioara de jur-imprejur, astfel incat sa nu fie vizibil micul artificiu pentru ascunderea parului lung.


Foto: dailymakeover.com

Pasul 5: Continua sa prinzi de baza cat mai temeinic suvitele indoite in interior, pana cand obtii imaginea unui bob mediu cat mai "credibil". Dupa ce coafura ta atinge forma dorita, aplica putina ceara sau crema pentru fixare cu ajutorul degetelor pe toata suprafata parului: in acest mod, firele rebele vor ramane la locul lor, iar suvitele vor avea o stralucire aparte.


Foto: dailymakeover.com

Daca vrei sa porti bobul fals la o petrecere speciala, ii poti infrumuseta aspectul cu accesorii pretioase prinse in zona bretonului, sau in partile laterale. Pentru un efect si mai real, iti poti scurta doua suvite din fata la lungimea bobului, daca iti plac tunsorile "in scari".

Bobul fals se potriveste perfect atat tinutelor elegante, cat si celor de birou sau de strada. Divele de la Hollywood il poarta deja de cateva luni bune, semn ca stilul este un must-have al sezonului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului