Coafuri

#sampon #masca de par #sebum #raze ultraviolete #piele #fibra capilara #vara #degradat #stil #par #soare

Cum sa ai grija de parul tau pe timpul verii

ingrijirea parului pe timpul verii este esentiala daca nu vrei ca dupa o vacanta frumoasa sa ai parte de regrete in ceea ce priveste podoaba ta capilara. Din cauza soarelui, a vantului si a apei din mare sau piscina, parul poate sa se degradeze si sa se usuce, intr-un timp extrem de scurt. Nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare, daca iei din timp cateva masuri de prevenire.

Iata 8 pasi care sa te ajute sa ai un par frumos si matasos in sezonul estival:

Pasul 1. Incepe sa-ti ingrijesti parul, inainte de a pleca in vacanta. Primul lucru care este bine sa-l faci inainte de concediu este sa-ti tai varfurile degradate si sa urmezi o cura cu capsule nutritive care confera stralucire parului. Aceste capsule au rolul de a stimula circulatia sangelui la nivelul scalpului si de a tonifica radacina firului de par. Astfel, parul tau va deveni mai puternic si va arata asa cum iti doresti.

Pasul 2. Cat timp vei face plaja, este recomandat sa folosesti un ulei vegetal de cocos care are rolul de a restructura si hrani parul degradat. Acizii grasi din compozitia uleiului confera vitalitate si suplete parului si previn degradarea si uscarea acestuia.

Pasul 3. De fiecare data cand faci baie in mare sau piscina nu uita sa iti speli parul. Apa marii contine foarte multa sare, iar cea din piscina – clor, substante care nu fac decat sa agreseze fibra capilara . Foloseste un sampon adaptat tipul tau de par si clateste-te cu multa apa.

Pasul 4. Inainte de samponare, foloseste un ulei vegetal (jojoba, masline, samburi de struguri etc). Lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute dupa care spala parul in mod normal.

Pasul 5. Cat stai la plaja, aplica pe par un spray protector, din ora in ora. Acesta se gaseste atat in farmacii, cat si in supermarketuri si este foarte usor de folosit. Pentru o protectie maxima impotriva ultravioletelor este indicat sa porti o palarie sau o sapca, insa fara sa strangi parul cu forta. Pe langa faptul ca eviti uscarea excesiva a fibrei capilare, o palarie te ajuta sa previi insolatia.

Pasul 6. Incearca pe cat posibil sa nu iti uzi parul. Chiar daca vei limita din placerea inotului, parul tau se va mentine mai sanatos si mai stralucitor. Clorul si sarea din apa sensibilizeaza puternic fibra capilara care se fragilizeaza, devine casanta si isi pierde luciul natural. O varianta ar fi sa folosesti o masca de inot, pe care o poti achizitiona de la magazinele cu articole de plaja.

Pasul 7. Renunta la decolorare, permanent sau utilizarea aparatelor de coafat. Dupa ce ai stat la plaja sau ai facut baie in mare este recomandat sa stai departe de aparatele de coafat. Temperatura mare iti poate arde parul, iar rezultatul poate fi unul dezastruos, uneori greu de remediat. De asemenea, in aceasta perioada este bine sa eviti sa-ti decolorezi parul sau sa il faci permanent. Pastreaza-l cat mai mult timp curat, chiar fara produse de styling daca este posibil.

Pasul 8. Dupa ce ai venit din vacanta, timp de doua-trei saptamani, foloseste in continuare la fiecare samponare uleiul vegetal. Dupa aceea, este bine sa-l utilizezi de doua-trei ori pe luna, pana observi ca nu mai este nevoie. Daca ai parul gras , nu aplica uleiul la radacina, ci maseaza-l doar pe lungime. Poti folosi de asemenea o masca nutritiva care are proprietatea de a da forta si suplete parului, facandu-l mai moale si mai usor de coafat.

Citeste mai mult despre: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare